středa 24. dubna 2024 Jiří

Manželé podvedli na inzertních portálech přes 120 lidí. Nabízeli elektroniku, zboží nedodali

Kriminalisté dopadli manželský pár ze Šumperska podezřelý z rozsáhlé série podvodů týkající se nabídky elektroniky. Podle policistů podvedli více než 120 zákazníků, od kterých postupně vylákali téměř 200.000 korun. Neoprávněně se tak obohacovali déle než dva roky, informovala šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Dvojice byla obviněna z podvodu, hrozí jí až pět let vězení. Muž byl přitom již za podobné jednání odsouzen.

„Sedmadvacetiletý muž a jeho o tři roky mladší žena měli podle kriminalistů v období od dubna roku 2015 do začátku června 2017 nabízet na různých internetových inzertních portálech, ale také na sociální síti facebook, různé zboží, převážně elektroniku. Měli tak činit v úmyslu se neoprávněně obohatit, neboť nabízeným zbožím ani nedisponovali," uvedla policejní mluvčí.

Svou nabídkou podle kriminalistů zaujali více než 120 zákazníků, od kterých postupně vylákali téměř 200 tisíc korun. „Poté, co zákazníci projevili zájem o zboží nabízené za velmi atraktivní cenu, jej předem uhradili bankovním převodem. Nedočkali se však ani objednaného zboží, ani vrácení peněz," doplnila mluvčí. Muž byl podle policie přitom za podobné jednání již potrestán soudem v Havlíčkově Brodě.

Policisté v této souvislosti nabádají veřejnost k opatrnosti při nakupování přes internet, poukazují přitom na podezřelou nápadně nízkou cenu, neautentické fotografie i na to, když prodejce odmítá osobní předání nebo zaslání zboží na dobírku a žádá zaslání peněz předem.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky elektronika, podvod, inzerce, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.