sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

VIDEO: Mladík vylezl na Terezskou bránu a odnesl kus zábradlí, pak se před strážníky schovával v kašně

Velké dobrodružství chtěl asi zažít mladík, který v úterý 10. července v ranních hodinách nejprve poškodil zábradlí na vrchu Terezské brány a poté se koupal v Caesarově kasně. Tam ho přistihli olomoučtí strážníci.

Mladíka v kašně zpozoroval pracovník Městského kamerového systému. „Strážníci po příjezdu na místo zkontrolovali památku, zda nedošlo k jejímu poškození, což se neprokázalo. Kromě skupiny několika osob se na místě také nacházel dotyčný mladík, který se v jednou chvíli potopil pod hladinu v domnění, že ho strážníci nenajdou. Po chvíli však zřejmě pochopil, že plavecké vystoupení se chýlí ke konci a proto vylezl ven," popsal komickou situaci mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Během řešení mladíkova přestupku strážníci zjistili, že se u kašny povaluje dřevěný trám. Mladík se hlídce přiznal, že ho na místo přinesl od Terezské brány, na kterou vylezl a trám vysadil ze zábradlí.

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o památku, byl o vyčíslení škody požádán příslušný odbor magistrátu města Olomouce, kdy na jeho základě bude rozhodnuto o tom, zda se věc předá příslušnému správnímu orgánu nebo Policii ČR," dodal Čunderle.

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky Caesarova kašna, Terezská brána, zábradlí, kašna, Městská policie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.