čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Podvodník, který se vydával za faráře, okradl v domě s pečovatelskou službou seniorku

Dosud nezjištěný podvodník se dostal do domu s pečovatelskou službou v Lipníku nad Bečvou v pátek 6. července 2018 odpoledne. Přes nezamčené dveře vešel do bytu sedmasedmdesátileté ženy, které namluvil, že je farář a poprosil ji o uvaření kávy. Když mu ji žena připravovala, ukradl jí z jedné peněženky pět tisíc korun a druhou, ve které bylo pět set korun, ukradl celou. Pak rychle odešel.

Žena pachatele popsala jako ne moc obézního středně vysokého muže ve věku kolem čtyřiceti let s kratšími, asi pěticentimetrovými černými vlasy a opálenou bílou pletí. „Na sobě měl černou košili s dlouhým rukávem bez kněžského kolárku a dlouhé tmavé kalhoty. Mluvil česky se silným cizím, zřejmě polským, přízvukem. Při řeči občas použil polské slovo,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádež. Za ty podvodníkovi hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Preventivní doporučení Policie ČR

  • Nikoho cizího nepouštějte do bytu ani do domu. Před neoprávněným vstupem do bytu se braňte zamykáním, nebo používáním bezpečnostního řetízku.
  • Mějte doma pouze množství peněz přiměřené běžně používaným částkám. Větší finanční hotovost patří do banky.
  • V případě zjištění pohybu podezřelých osob věc oznamte na linku 158.

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, farář, krádež, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.