sobota 20. dubna 2024 Marcela

Farář, který působil i na Olomoucku, byl nalezen mrtvý v blízkosti Dalešické přehrady

Policisté od včerejší osmé hodiny ranní pátrali po šestačtyřicetiletém muži, a to v lokalitě kolem obce Sedlec na Třebíčsku. Byl se svými známými na výletě nad údolím řeky Oslavy. U vyhlídky u objektu Gloriet se jim však ztratil. Policie ho následně v uvedené lokalitě našla mrtvého.

Podle zjištění u Sedlece s největší pravděpodobností zahynul děkan a farář z Uherského Brodu na Uherskohradišťsku Josef Pelc. O jeho úmrtí informovaly mimojiné webové stránky farnosti, které uvedly, že muž zemřel v blízkosti Dalešické přehrady.

Informaci o Pelcově úmrtí potvrdil mluvčí olomouckého arcibiskupství Jiří Gračka. „Můžu potvrdit, že to byla nehoda, tragická událost. Bylo to v rámci rekreace, mělo to být na Vysočině. Detaily nechci moc rozebírat, to je záležitostí dalšího policejního šetření,“ uvedl Gračka.

Před příchodem do farnosti v Uherském Brodě působil Pelc v Přerově, Holešově, Velkých Opatovicích a Lipníku nad Bečvou. V úterý večer sloužilo v uherskobrodském farním kostele osm kněží za Pelce zádušní mši. Kdy a kde se uskuteční jeho pohřeb, farnost zatím nezveřejnila.

Oznámení o pohřešovaném policie dostala v úterý po 8:00. Do pátrání v členitém terénu nasadila i psovody a policejní vrtulník. Skončilo během dopoledne. Další informace policie nezveřejnila.

Podle nepotvrzených informací není vyloučeno, že muž zemřel po pádu. Podle místních jde o místo končící skoro kolmou skálou.

Autoři

Štítky farář, úmrtí, nehoda, pád, farnost, Přerov, Uherské Hradiště, Dalešická přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.