čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policie chytila přímo při činu zloděje, který vykrádal čističky odpadních vod

Na čističky odpadních vod a vodárny na Přerovsku se zaměřil dvaatřicetiletý muž, který tam podle policie kradl kabely a záložní zdroje. Policisté ho zadrželi přímo při činu. Muž se podle nich vloupal do objektů u Hustopečí nad Bečvou, v Jezernici a v Bílovci. Před vloupáním zakryl bezpečnostní kamery. Za krádež a poškození cizí věci mu nyní hrozí až dva roky vězení, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muže dopadla policejní hlídka ve chvíli, kdy se v nočních hodinách vloupal do vodárny mezi Hustopečemi nad Bečvou a obcí Vysoká. Poškodil nejdříve oplocení pozemku, na elektroinstalaci přerušil dráty kamerového systému a igelitovou taškou zakryl kameru na střeše vodárny. „Pak vnikl do elektrorozvaděče s úmyslem něco odcizit, to ale nestihl z důvodu příjezdu policejní hlídky," uvedla policejní mluvčí.

Na místě policisté v jeho vozidle nalezli zářivku a přívodní kabel, který předtím odcizil v areálu čističky odpadních vod v Jezernici. Policisté poté zjistili, že ve stejném objektu vodárny u Hustopečí byl již několik dnů předtím a ukradl tam záložní zdroj, který sloužil k internetovému přenosu. Stejným způsobem vnikl i do čističky odpadních vod v Bílovci, kde z budovy odcizil věci za 4000 korun. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 23.000 korun,dodala policejní mluvčí. Muž je stíhán na svobodě.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky čistička, zloděj, kabely, Hustopeče, Jezernice, Bílovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.