středa 24. dubna 2024 Jiří

Trojice ukradla z obchodu věci za téměř sedm tisíc, před policisty se pak jeden zloděj schovával na stromě

V úterý 31. července došlo v jedné z prodejen v Litovli ke krádeži zboží za téměř sedm tisíc korun. Trojice zlodějů se však s lupem nedostala daleko.

Zloději si do batohů a tašek schovali různé zboží – kávu, alkohol, sladkosti, kosmetiku a také 19 dobíjecích karet na telefon. Následně s kradeným zbožím přešli přes pokladnu a dali se na útěk.

„Na místo byli přivoláni strážníci Městské policie Litovel, kteří zjistili, že všichni tři podezřelí utekli směrem k autobusovému nádraží a vlakové zastávce. Muž pak vnikl přes plot na pozemek jednoho z rodinných domů, kde odhodil batoh s větší částí odcizeného zboží a ukryl se na stromě. Tam se ho podařilo ve spolupráci s policisty vypátrat. V okamžiku, kdy muže policisté spatřili,  seskočil ze stromu a snažil se utéct. To se mu již však nepodařilo.  Další dvě ženy byly vypátrány na vlakovém nádraží," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté zjistili, že se jedná o muže ve veěku 26 let a ženy ve věku 24 let z Olomoucka. Ještě téhož dne si vyslechli všichni tři obvinění ze spáchání tresného činu krádež. V případě prokázání viny jim hrozí vězení až na dvě léta.

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, Litovel, krádež, pronásledování, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.