čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Muž u sebe měl přes čtvrt kila marihuany, hrozí mu pět let za mřížemi

Přerovští policisté dopadli na vlakovém nádraží čtyřiatřicetiletého muže podezřelého z rozsáhlé distribuce drog. Uživatele zásoboval pervitinem, kdy drogu směňoval za marihuanu. Nelegální látky podle kriminalistů šířil mezi uživatele na Přerovsku minimálně od roku 2016. Při domovní prohlídce u něj policisté našli téměř 300 gramů konopí. Muž dosud nebyl trestán, nyní mu hrozí až pět let vězení, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Šetřením vyšlo najevo, že pervitin prodával dalším uživatelům za různé částky a v různém množství nebo ho směnil za marihuanu. Marihuana se později stala také artiklem, se kterým začal obchodovat. Při domovní prohlídce v místě jeho bydliště policisté nalezli necelých 288 gramů sušené rostlinné hmoty konopí setého," uvedla policejní mluvčí. Uživatel a distributor v jednom byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V potírání drogové kriminality jsou úspěšní také policisté z Olomoucka. Tamní policejní TOXI tým, který vznikl v roce 2016, odhalil letos již 33 případů, loni jich bylo za celý rok 55. Během letošních zásahů zajistili policisté tři varny, tři pěstírny a přes čtvrt kilogramu pervitinu.

Autoři | Foto PČR

Štítky drogy, policie, marihuana, pervitin, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.