pátek 26. dubna 2024 Oto

Zloděj okradl zahraniční účastníky mistrovství Evropy v autokrosu, zatímco spali

Neznámý pachatel okradl v sobotu časně ráno tři zahraniční účastníky závodu mistrovství Evropy v autokrosu v Přerově. Využil jejich spánku a vnikl do jejich obytných vozidel. Cizincům ukradl fotoaparát a peníze, a to přesto, že kvůli případným zlodějům měli hotovost schovanou pod hlavou, informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Stejný případ se stal v přerovské rokli také loni, i tehdy zloděj využil spánku cizinců a obral je o peníze.

Pachatel podle policistů vnikl bez poškození uzamčených dveří do dvou zaparkovaných obytných vozidel a ve třetím případě využil otevřeného ventilačního okénka. „Jednomu z poškozených vzal v době spánku kalhoty s peněženkou, které měl pod hlavou. Z peněženky pak vytáhl finanční hotovost 800 eur (20.562 korun) a kalhoty nechal ležet na zemi u vozidla. Z dalšího auta, kde poškozený spal, vzal na poličce odložený fotoaparát, jehož cena nebyla prozatím vyčíslena," uvedla mluvčí.

Poslední okradený si peníze chránil stejným způsobem jako první muž, peněženku měl ukrytou pod hlavou. „I přesto se pachateli podařilo peněženku odcizit a vybrat z ní 8000 korun. Prázdnou ji pak ponechal za sedadlem řidiče," doplnila mluvčí. Všechny případy vyšetřuje policie jako krádež a po pachateli pátrá.

Stejný případ se stal loni, kdy neznámý pachatel okradl dva zahraniční účastníky ME. V depu vnikl do jejich vozidel, ve kterých před závodem spali. Jezdci přišli o peníze, notebook či fotoaparát, škoda byla stanovena na téměř 70.000 korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky autokros, Mistrovství Evropy, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.