čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policie pátrá po totožnosti muže, který vybral kradenou platební kartou 15 000 korun

Policie z Šumperska pátrá po muži, který kradenou platební kartou vybral z bankomatu 15 tisíc korun.

„Policisté územního odboru Šumperk se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámého muže, který mohl prostřednictvím odcizené platební karty učinit neoprávněný výběr finanční hotovosti," řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

O platební kartu přišla její majitelka společně s peněženkou 16. července v odpoledních hodinách v Mohelnici u Lidlu. Tu nechala na okamžik bez dozoru na sedadle osobního auta, když šla vrátit nákupní vozík.

Policistům se následně podařilo zjistit vzhled muže, který později vybral na kartu ženy z bankomatu 15 tisíc korun.

„Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody," sdělila Vybíhalová.

Pokud by někdo z občanů muže poznal, nebo disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jeho totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty Obvodního oddělení Mohelnice buď osobně, nebo na telefonním čísle 974 779 721, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Autoři | Foto PČR

Štítky pátrání, policie, bankomat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.