neděle 5. května 2024 Klaudie

VIDEO: Policie pátrá po muži, který v Šantovce našel mobilní telefon a nevrátil jej

Policie žádá veřejnost o pomoc při ztotožnění neznámého muže, a to v souvislosti s prověřováním případu přisvojení si nalezeného iPhonu7 Jet Black. Případ se stal 18. července 2018 krátce po poledni v Šantovce. Čtyřiadvacetiletý muž si mobil zapomněl na sedačce. Toho měl využít někdo neznámý a mobil si přisvojit. Poškozenému vznikla škoda za předběžně 15 200 korun. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok, uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy, na kterých je zachycen neznámý muž, který seděl na stejné lavičce, jako předtím poškozený. Ten vstává a jde k ležícímu tmavému předmětu, který odpovídá mobilnímu telefonu. Ten následně vezme a vrací se zpět na své místo, kde si sedá. Podle záznamu se mělo jednat o muže, který byl oblečen do tmavého oblečení, na hlavě měl tmavou kšiltovku a nesl pravděpodobně dětskou aktovku či batoh s kostkovanými motivy. Na lavičce se kromě něj nacházely dvě děti, malý chlapec a dívka. Právě tato dívka může být pro policii důležitým svědkem,“ popsala Urbánková.

Pokud muže nebo dívku z kamerového záznamu poznáte nebo máte informace, které by vedly k jejich ztotožnění, kontaktujte policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně na adrese Sokolská 52, Olomouc nebo telefonicky čísle 974 766 651 nebo 158.

 

Foto PČR

Štítky pátrání, Šantovka, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.