pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: Kvůli drogám skončili na policii minulý týden čtyři muži, jeden z nich vyráběl Fénixovy slzy

Hned čtyři muži podezřelí z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy skončili minulý týden na policejních služebnách. Na Hranicku byli zadrženi tři muži, jeden dvaačtyřicetiletý, dva devětadvacetiletí muž. Na Přerovsku policie zadržela jednatřicetiletého muže.

Hranicko

První ze zadržených byl dvaačtyřicetiletý recidivista z Hranicka, kterého policisté zadrželi v Hranicích v ulici Nádražní. „U podezřelého při zadržení a následné domovní prohlídce policisté nalezli cca 3 až 4 gramy pervitinu, sušené rostliny konopí setého, tablety obsahující pseudoefedrin a chemikálie sloužící k nelegální výrobě metamfetaminu. Předchozím operativním šetřením vyšlo najevo, že i přesto, že v minulosti byl za stejnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, v ní pokračoval dál a zásoboval omamnými a psychotropními látkami další uživatele,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová a dodala, že obviněný byl poslán do vazební věznice, kde bude čekat až do rozhodnutí soudu. Vzhledem k opakované distribuci zakázaných látek mu dle trestního zákoníku hrozí trest vyšší a to až desetiletý pobyt za mřížemi.

O den později byl v Bystřici pod Hostýnem zadržen devětadvacetiletý muž, který se s výše uvedeným obviněným znal. Starší muž přivážel mladšímu tablety z Polska sloužící k výrobě pervitinu. „Výměnou za tuto službu pak od podezřelého dostával již hotový výrobek, který mohl distribuovat mezi další uživatele. Podezřelý policistům dobrovolně vydal kompletní varnu sloužící k výrobě drog i s chemikáliemi a k trestné činnosti se, stejně jako jeho předchůdce, doznal. Ten samý den mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z výše uvedeného trestného činu s maximální pětiletou trestní sazbou odnětí svobody. Po všech nezbytných úkonech byl propuštěn na svobodu. V minulosti nebyl za žádnou trestnou činnost odsouzen,“ popsala Zajícová.

Úkony trestního řízení byly pro stejný trestný čin zahájeny i proti dalšímu podezřelému devětadvacetiletému muži, který měl předat obviněnému dvaačtyřicetiletému pervitin v množství jednoho užití. „I v tomto případě se jedná o osobu, která již stála před soudem a vyslechla si tresty za spáchanou majetkovou trestnou činnost,“ uvedla mluvčí.

Přerovsko

Na Přerovsku policie v minulém týdnu zadržela jednatřicetiletého muže, který pěstoval v místě svého bydliště v obci na Přerovsku konopí seté. Z konopí v loňském roce vyráběl masti s obsahem THC a hmotu s vysoce kvalitním konopným výtažkem, která je mezi uživateli známá jako Fénixovy slzy.

„Policistům uvedl, že i tyto produkty vyrobil pro sebe. V květnu letošního roku zasadil a staral se o deset rostlin konopí setého, které, stejně jako ty předchozí, opečovával na pozemku za domem. O sklizeň rostlin vysokých 150 až 250 cm se mu minulý týden postarali policisté, kterým kromě rostlin, dobrovolně vydal další zařízení a pomůcky podporující jejich pěstování. Při domovní prohlídce byla nalezena i samotná marihuana v množství necelých 73 gramů a taky pervitin. Ani tento muž neměl zcela čistý rejstřík trestů, nicméně záznam v souvislosti s výrobou a prodejem návykových látek tam neměl,“ uvedla k dalšímu případu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

I tento muž si vyslechl obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který trestní zákoník stanovil trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Foto PČR

Štítky drogy, policie, marihuana, pervitin, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.