úterý 16. dubna 2024 Irena

Ženě během dne opakovaně utíkal pes z pozemku v Olomouci a obtěžoval lidi v okolí

Během čtvrtka 30. srpna řešili olomoučtí strážníci několik oznámení ohledně volně pobíhajícího psa na ulici Úvoz v Olomouci.

„První oznámení hlídka řešila po šesté hodině večerní, kdy měl z jedné ze zahrad domu na uvedené ulici dírou v plotě vyběhnout pes, který měl na oznamovatelku vrčet a dorážet. Než hlídka dorazila na místo, operační středisko přijalo další oznámení o volném pohybu zvířete, které bylo směrováno do stejné lokality. Poté co se strážníci dostavili na místo, oznamovatelka jim sdělila, že pes se již vrátil na pozemek. Hlídce se podařilo kontaktovat na adrese domu, který patří k zahradě, majitelku zvířete. Ta hlídce uvedla, že má několik psů a ti jsou uvázaní a v kotcích," řekl policejní mluvčí Petr Čunderle.

Poslední oznámení řešili policisté o půl desáté večer, kdy jim jedenapadesátiletý muž, který zaparkoval svůj vůz na ulici Ůvoz v olomouci, oznámil, že na něj dorážel volně pobíhající německý ovčák. Muži se ho podařilo zahnat do přilehlé zahrady. „Hlídka opět v místě kontaktovala majitelku zvířete a ta jim chtěla ukázat, že má psy pod kontrolou. Poté co otevřela dveře od zahrady, viděli zde strážníci volně pobíhajícího psa, který měl být údajně uvázán a zavřen v kotci. Čtyřiačtyřicetileté ženě bylo sděleno, že celá věc bude oznámena správnímu orgánu pro podezření z porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání," dodal Čunderle.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pes, majitelka, Městská policie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.