úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Muž z Olomoucka vyráběl pervitin v garáži, prozradil se požárem

Olomoučtí policisté dopadli třicetiletého muže z Olomoucka podezřelého z rozsáhlé výroby pervitinu. Drogu podle nich vařil v pronajaté garáži. Na stopu se mu kriminalisté dostali po požáru v jednom z bytů, kde nalezli věci potřebné k výrobě drog. Spolu s ním obvinili také o rok mladšího muže, který mu garáž pronajal a podílel se na distribuci drog. Starší z mužů skončil ve vazbě, informovala dnes krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Oběma hrozí až pět let vězení.

Třicetiletý muž podle policistů drogu v garáži na Olomoucku vařil od loňského září do letošního srpna. Léčiva pro výrobu pervitinu si vozil z ciziny. Drogu poté distribuoval zájemcům na různých místech Olomouce a blízkého okolí. „Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy z Olomoucka ve věku od 26 do 38 let. I on je uživatelem drog," uvedla policejní mluvčí.

Muž je navíc stíhán za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Léčiva z ciziny si vozil autem, a to i přesto, že mu soud řízení zakázal až do září příštího roku.

O rok mladší obviněný podle policie v několika případech svého komplice vezl do ciziny kvůli nákupu léčiv, pronajal mu garáž a navíc od loňského října drogy, které vyrobil, distribuoval v Olomouci.

Autoři | Foto PČR

Štítky drogy, zásah, policie, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.