středa 17. dubna 2024 Rudolf

Muž, který napadl Kvitovou, jde sedět za jiný čin. Dal tip trojici mlátiček, která brutálně napadla advokáta

Prostějovský okresní soud poslal třiatřicetiletého Radima Žondru, který je obviněn z přepadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě, na 2,5 roku do vězení v jiné kauze. Podle soudu dal tip trojici lupičů, která brutálně přepadla na Blanensku advokáta. Informuje o tom dnes Mladá fronta Dnes. Muž svou vinu popíral, proti rozsudku se na místě odvolal.

Podle soudu dal tip lupičům, kteří v Lysicích vnikli do domu právníka, svázali ho lepicí páskou a pouty, bili teleskopickým obuškem, mučili a nakonec mu ukradli věci a peníze minimálně za 50.000 korun. Žondru usvědčil hlavně dopis, který mu jeden z lupičů adresoval z vězení a v němž ho označuje za tipaře. Dopis zadržela vězeňská služba.

Žondrovi přitížila skutečnost, že v té době byl ještě v podmínce. V minulosti byl totiž členem gangu, který na Moravě přepadával seniory, informuje deník. Pachatelé si osamělé důchodce tipovali při montování plastových oken. Žondra za to dostal sedm let vězení a podmínečně byl propuštěn na svobodu jen rok před loupeží v Blansku.

V případu přepadení tenistky Kvitové se nyní čeká na krok žalobce z brněnského krajského státního zastupitelství, který spis od policie převzal v srpnu. Případ je kvalifikovaný jako trestný čin vydírání s trestní sazbou pět až 12 let. Útočník Kvitovou přepadl 20. prosince 2016, tenistka utrpěla vážné poranění levé ruky. Podrobila se komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni v květnu při French Open.

Autoři | Foto Facebook Petry Kvitové, PČR

Štítky Kvitová, odsouzení, trest, Radim Žondra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.