úterý 19. března 2024 Josef

V olomouckých barech se o víkendu kradlo. Muž přišel o iPhone, žena o peněženku

O peněženku s celým obsahem přišla zcela nepozorovaně osmnáctiletá slečna v sobotu v časných ranních hodinách v jednom z olomouckých barů. O den později byl také v olomouckém podniku okraden muž o iPhone 7+ a platební kartu.

Osmnáctiletá dívka přišla o peněženku

Neznámý zloděj dívce v nestřeženém okamžiku odcizil její volně odloženou peněženku. „Slečna v ní měla kromě jiného 1 300 korun, osobní doklady a platební kartu. Prostřednictvím této platební karty pak měl někdo neznámý provést v neděli 30. září 2018 platby za celkem 677 korun. Škoda je odhadována na celkem téměř 2 400 korun,“ uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.

Muži byl ukraden iPhone a platební karta

V neděli 30. září časně ráno byl okraden v jednom z olomouckých barů devětatřicetiletý muž. „Někdo neznámý mu z bundy, odložené na baru provozovny, odcizil firemní mobilní telefon značky iPhone 7+ a z obalu odcizeného mobilního telefonu platební kartu a 1 200 korun. Celková škoda odcizením je odhadována na předběžně 21 000 korun,“ uvedla Urbánková.

V tomto případě byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které pachateli hrozí až dva roky ve vězení.

Foto Pixabay.com

Štítky krádež, peněženka, karta, iPhone, bar, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.