pátek 26. dubna 2024 Oto

V Olomouci vystoupí americký performer Anthony Nikolchev

V Olomouci vystoupí ve středu oceňovaný americký performer Anthony Nikolchev. Na půdě Divadla na cucky se divákům představí se svou jevištní básní Echoes. Podle zástupců olomoucké divadelní scény půjde o jeho jediné představení v tuzemsku. Z Olomouce poté umělec zamíří do Žiliny. ČTK to řekl manažer divadla Zdeněk Vévoda.

"Nikolchev přiveze do Olomouce strhující jevištní báseň Echoes, v níž kombinuje pohyb a mluvené slovo v nezaměnitelné poetice polského Studia Matejka," uvedl režisér Divadla na cucky Jan Žůrek. Tragikomické monodrama prodavače v době ekonomické recese si získalo oblibu v USA i Evropě. Za nejlepší herecký výkon v tomto představení získal Nikolchev ocenění na Newyorském divadelním festivalu.
   

Představení se odehraje v angličtině. Amerického performera se do Olomouce podařilo Divadlu na cucky dostat díky spolupráci se slovenským spřízněným divadlem v Žilině. "Snažíme se dlouhodobě prezentovat nejen českou, ale také zahraniční scénu na poli současného divadla a tance. Považujeme za důležité představovat také kvalitní zahraniční umělce a vsazovat tak naši dramaturgii do celosvětového kontextu," doplnil Žůrek.
   

Olomoucké Divadlo na cucky je nezávislý alternativní divadelní soubor, který od roku 2013 provozuje vlastní divadelní scénu. Divadlo, které existuje 11 let, se zaměřuje na široké rozpětí mezi činoherní a taneční tvorbou. Alternativní scéna má nyní zázemí ve Wurmově ulici v prostorách bývalé katedry žurnalistiky. Nezávislý soubor zaštiťuje občanské sdružení Divadlo Konvikt.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.