úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šaty na Olomouckém plese? Nejvíce zářily dámy v róbách od módní návrhářky Sandry Švédové

PR článek

Největší událost plesové sezóny v Olomouci - Olomoucký ples je za námi. Měli jsme možnost vidět mnoho krásných žen v krásných večerních šatech, letošní ročník však doslova zaplavily nepřehlédnutelné róby místní módní návrhářky Sandry Švédové. Na plese bylo ke zhlédnutí osm skvostných večerních šatů, které designérka navrhla a ušila přímo pro každou z žen na tuto událost.Trend zakázkového šití má stoupající tendenci a ženy čím dál více oceňují individualitu v oblékání a kvalitu materiálů. Několik žen v šatech od Sandry jsme i vyfotili v rámci naší akce Nejkrásnější žena večera a jejich róby nás natolik nadchly, že jsme se rozhodli Sandru oslovit a zeptat se jí na pár otázek ohledně její tvorby.

Sandro, co vás nejvíce naplňuje ve vaší práci?
Naplňuje mě svoboda práce, kterou mám, to, že v rukou držím návrhy, jak vlastně bude vypadat nevěsta, nebo kolekce, celý dlouhý proces, který předchází samotnému výsledku a nejvíc to, že ten výsledek má ohlasy, že se líbí, že je zákaznice spokojená.

Kde čerpáte inspiraci pro tvorbu?
Většinou nemám jasně stanovené inspirační zdroje, tím nejdůležitějším pro mě byla samotná zákaznice a práce s ní, ale čím dál více vidím to, jak se ve své cestě posunuji a tím pádem už mám volnost a spíše vnímám to, jak to cítím já, myslím, že v nové kolekci to bude hodně zřetelné. U svatebních šatů je to jinak, tam je stále hlavní inspirací nevěsta, její příběh a postoj k celému velkému dni.

Jak vybíráte materiály a látky pro svou práci?
Materiál a střih je klíčový, proto si dávám záležet, pracuji s kvalitními látkami, já je beru automaticky, ale všechny zákaznice si je pochvalují, je to opravdu poznat na kvalitě. Jsou příjemné, jak na těle, tak pro oči, mám tak trošku jiný sortiment barev. Krajky se snažím mít jedinečné, proto si je dovážím: Anglie, Španělsko, Francie, Dubai.

Jak probíhá navrhování svatebních šatů s nevěstami? Kdy se vám mají nejlépe ozvat?
Každým rokem je to náročnější, protože je jich stále více a je těžké to zorganizovat. Není moc dobré ozývat se hodně předčasne, to se mi v paměti stejně neudrží, ideální je tak 6-8 měsíců dopředu, udělá se konzultace a měření a poté se šije postupně. Šití zabere v průměru 4-6 týdnů. Každá nevěsta je individuální, o to náročnější to je.

Co máte doma v šatníku za nejoblíbenější kousky? Stíháte si šít oblečení i pro sebe?
Jak se říká:"Kovářova kobyla chodí bosa.", tak to opravdu sedí, nemám na sebe čas, i když bych ráda měla. Na významné akce si šaty šiji, ale vždycky uplně na poslední chvíli mi mamka pomáhá, šaty na olomoucký ples ještě v 19.00 nebyly hotové:). Někdy se mi podaří uzmout nějaký kousek z kolekce. Naštěstí toho moc nepotřebuji, čím jsem starší, tím vidím, jak nosím pořád dokola to samé, v čem se cítím dobře. Potrpím si na kvalitní věci, o to míň jich mám. Jedu v kvalitě, ne v kvantitě, ale i k tomu jsem musela dozrát:) Někdy to však není výhra...

Jaká je vaše nejnovější kolekce jaro/léto 2017? Řídíte se nějakými trendy a barvami při tvorbě?
Kolekce jaro/léto 2017 je již prodaná, měla velký úspěch a to mě těší, přestože pro mě byla zlomová, v den jejího vzniku mi zemřel tatínek, ani ji nestihl a to si troufám říct, že byl můj největší fanda. Díky svým rodičům jsem tam, kde jsem a moc jim za to vděčím a každým dnem bojuji s tím, že tu podzimní kolekci táta už neuvidí. Je pro něj, hodně tajemná a temná a vlastně poprvé jsem do své kolekce nechala vlétnout vzor. Snad se bude líbit. Vlastně celý koncept bude hodně cool a jiný. A chystám další novinky....

O Sandře Švédové:

Sandra Švédová své znalosti načerpala z celoživotní práce její maminky, rozhodla se tomuto oboru věnovat dále a vystudovala Design obuvi na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Její tvorba je minimalistická s čistými liniemi a důrazy na detail. Kvalitu veškerých látek a materiálů vidíte na první pohled. Šaty od Sandry nejsou stejné jako z konfekce, její šaty podtrhnou vaše přednosti a můžete si být jistá, že ve stejných nikoho nepotkáte. Její kolekce můžete očekávat dvakrát až třikrát ročně a jsou vytvořeny z nejmodernějších a nejkvalitnějších materiálů a top střihů. Budoucí nevěsty si mohou nechat u návrhářky nechat ušít vlastní originální svatební šaty přesně podle jejich přání. 

Více na www.sandrasvedova.cz, jejím Facebooku a Instagramu.

 Čtěte více:

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.