pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Moravská chovatelská výstava láká na přehlídku zvířátek na Floře. Soutěžte o lístky!

PR článek

Chlupaté králíčky, pěstěnou drůbež i holuby mohou obdivovat malí i velcí milovníci drobných hospodářských zvířat od 27. do 28. října 2017 v pavilonu A na olomouckém Výstavišti. V rámci premiérového ročníku Moravské chovatelské výstavy vystavují místní chovatelé stovky druhů zvířat, a to i s možností si některé z nich koupit. Program výstavy zpestří populární soutěž Králičí hop, ale i souboj o titul Šampiona a Mistra Moravy. Tvořivé dílny pro děti chystá po celou dobu akce Knihovna města Olomouce.

První ročník nové Moravské chovatelské výstavy pořádá společnost Výstaviště Flora Olomouc ve spolupráci s Českým svazem chovatelů. V rámci této prodejní přehlídky se v největším výstavnickém pavilonu ve Smetanových sadech představí králíci všech plemen a barevných rázů ve čtyřčlenných kolekcích, hrabavá a vodní drůbež, husy a krůty a také holubi všech plemen.

Souboj o titul Mistra Moravy

Všechna vystavená zvířata budou už den před výstavou, tedy ve čtvrtek 26. října posouzena odborníky a chovatelé těch nejlepších se mohou těšit na čestné ceny, poháry a tituly Mistr Moravy a Šampión Moravy.

Součástí akce bude také nová soutěž pro členy Českého svazu chovatelů v odbornostech králíků, holubů a drůbeže. „Soutěžit budou čtyřčlenné kolekce zvířat, jejichž stáří ani pohlaví není omezeno. Výsledky budou vyhlášeny během konání výstavy,“ uvedla garantka akce Hana Zacpálková.

Zábava pro malé i velké chovatele

Hlavní atrakcí doprovodného programu výstavy bude králičí hop, což jsou závody králíků vedených člověkem na postroji. Soutěžit se bude ve čtyřech disciplinách - rovinné dráze, parkuru, skoku vysokém a skoku dalekém. Tyto závody budou zároveň i kvalifikačními souboji na Mistrovství České republiky v králičím hopu, které proběhne rovněž na olomouckém výstavišti v březnu příštího roku.

Ve spolupráci s Knihovnou města Olomouce bude pro dětské návštěvníky výstavy připraven tvořivý koutek, kde si děti budou moci vystavená zvířátka nakreslit či vymalovat. Součástí akce bude rovněž pestrá nabídka občerstvení na venkovní ploše u pavilonu A a také možnost především pro děti prohlédnout si další venkovská zvířata a povozit se na koních.

Moravská chovatelská výstava se v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc uskuteční od 27. do 28. října 2017. V pátek i v sobotu bude otevřeno od 9 do 18 hodin.


Vstupné:

Plnoplátce                     70 Kč

Student, důchodce        60 Kč

Děti od 6 - 15 let           40 Kč

Děti do 6 let                   zdarma

Rodinné vstupné           160 Kč


 

Připravili jsme si pro vás soutěž, v které může pět z vás vyhrát po dvou lístcích na výstavu. Stačí správně odpovědět na otázku a mít stěstí při losování, které proběhne ve čtvrtek 26. října ve 12:00. Do té doby také můžete zasílat odpovědi přes formulář níže. Hodně štěstí!

 

Soutěž byla ukončena, vítězové jsou:

  • David poštulka
  • Lenka Borůvková
  • Soňa Dufková
  • Novakova Renata
  • Ivana Eliášová

Gratulujeme, výherci budou kontaktováni skrze e-mail.

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.