pátek 26. dubna 2024 Oto

Přerov má novou městskou společnost pro místní čtyři sportoviště

Přerovští radní dnes schválili vznik nové městské společnosti. Spravovat bude čtyři místní sportoviště - zimní stadion i s hotelem, městskou sportovní halu, bazén v Přerově a koupaliště v místní části Penčice.

Dosud tato zařízení provozovala společnost Teplo Přerov, jejíž hlavní náplní zůstane dodávka tepla a teplé užitkové vody pro bytový i nebytový sektor ve městě informovala mluvčí magistrátu Lenka Chalupová. Do funkce jednatele byl navržen Jaroslav Hýzl z ODS. Původně měl společnost vést jeho stranický kolega Marek Dostál. „Zvážili jsme všechna pro a proti a navrhli založit novou společnost Sportoviště Přerov se stoprocentním podílem statutárního města Přerova. Ta by měla začít fungovat 1. května příštího roku," uvedl přerovský primátor Petr Měřínský (ANO), který je pověřen sepsáním zakladatelské listiny formou notářského zápisu. Pracovníci společnosti Teplo, kteří zajišťovali provoz sportovišť, by měli přejít pod hlavičku nové společnosti.

Do funkce jednatele byl dnes na mimořádné radě města podle mluvčí radnice navržen zastupitel Jaroslav Hýzl z ODS, do dozorčí rady byli nominováni Pavel Piňos, Zora Zahradová a Petr Kopřiva, dodala Chalupová. Zřízení nové obchodní společnosti ještě posoudí zastupitelé, kteří o tomto bodu budou hlasovat v pondělí 10. prosince. Akciová společnost Teplo, jejímž stoprocentním vlastníkem je Město Přerov, má podle Chalupové s městem podepsánu smlouvu na provoz sportovišť do 30. dubna 2019. Smlouva na poskytnutí dotace podle zástupců města již neodpovídá evropské legislativě v oblasti veřejné podpory. To byl důvod, proč vedení Přerova hledalo jinou vhodnou formu, jak zařízení provozovat.

Současný provozovatel akciová společnost Teplo Přerov nemá už zákonný způsob, jak dál provozovat tyto sportoviště. Veřejná podpora je vyčerpána a my musíme konat. Nová společnost má čtyři měsíce na to, aby došlo k převodům majetku, zaměstnanců a smluv," řekl ve čtvrtek novinářům náměstek primátora Michal Zácha (ODS). Podotkl, že občané Přerova by změnu neměli nijak pocítit. V čele nové městské společnosti měl původně stanout podle koaliční dohody za ODS radní Marek Dostál, který však ve čtvrtek na svou funkci radního rezignoval kvůli obžalobě ze sexuálního nátlaku. „Jestliže pan Dostál dnes oznámil rezignaci z postu, ač pro založení společnosti udělal mnoho, tak samozřejmě očištění z jeho strany platí na všechny plánované pozice," doplnil Zácha. Koalici v Přerově tvoří hnutí ANO, ODS a lidovci spolu s TOP 09. V pětatřicetičlenném zastupitelstvu má těsnou většinu 18 křesel.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky sportoviště, stadion, Přerov, sport, správa, bazén

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.