pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kvůli dešti byla návštěvnost lyžařských areálů v Jeseníkách nízká. Sněhu je však pořád dost

Návštěvnost lyžařských areálů v Jeseníkách byla o víkendu kvůli deštivému počasí malá. Počasí však sněhové podmínky ve střediscích výrazně neovlivnilo.

Provozovatelé očekávají, že sezóna pořádně začne až po Štědrém dnu. „O víkendu hodně pršelo, na návštěvnost to mělo vliv, ale jedeme dál," řekl provozovatel areálu v Branné na Šumpersku Rostislav Procházka. Vleky tam pojedou i na Štědrý den do 16:00. Podobně tomu bylo ve Ski Aréně Karlov na Bruntálsku.

Nějací lyžaři přijeli i v horším počasí, ale skutečná sezóna začíná až po Štědrém dni mezi druhým svátkem vánočním a Novým rokem, kdy přijedou lidé trávit Silvestra na horách, to očekáváme největší nápor," uvedl Jaroslav Lukeš ze Ski Arény Karlov. Čtyřsedačková lanovka tam bude však v provozu i na Štědrý den.

Přestože už není tak krásně jako v posledních čtrnácti dnech, kdy zde byla skutečně krásná zima, pořád je zde souvislá sněhová pokrývka i mimo sjezdovky," uvedl Lukeš. Částečná obleva byla kvůli počasí i ve středisku Ramzová. „Ale není to žádná tragédie, sněhové podmínky to neohrozilo. Lidí přijelo jako před Vánoci, bylo jich asi 150 až 200," uvedla zástupkyně střediska Karla Kubíčková. Špatné počasí ovlivnilo i návštěvnost areálu Hlubočky u Olomouce.

Sněhu je však pořád dost. Hlavně, když nebude dál pršet. V následujících dnech by se však měly podle předpovědi teploty opět mírně snížit," uvedl provozovatel areálu Michal Stojmenov. V Jeseníkách stále platí první stupeň lavinového nebezpečí. Na hřebeni Jeseníků leží okolo třiceti centimetrů sněhu. V lavinových katastrech na závětrných svazích je kolem metru sněhu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jeseníky, sport, lyžování, počasí, sníh, déšť

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.