čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VÍKEND PODLE DRBNY: Zamlsejte si dobroty z Afriky, vyměňte nepotřebné oblečení nebo se zúčastněte evropského turnaje v korfbalu

Tento víkend můžete vyrazit s děmi do ZOO a plnit s nimi zábavné úkoly nebo vytřídit svůj šatník a nepotřebné kousky donést na swapovací akci, kde se věci vyměňují. Ani příznivci sportu nepřijdou zkrátka. Zajít si můžou na fotbalovou výstavu nebo evropský turnaj v korfbalu. A pro všechny gurmány bude možnost zakoupit si dobroty z Afriky.

PÁTEK

Korfbalový klub SK RG Prostějov bude reprezentovat Českou republiku na evropském turnaji pro vícemistry z evropských korfbalových velmocí, který nese název Europa Shield. Turnaj se bude konat v hale Reálného gymnázia v Prostějově, a to ve dnech 25. - 27. ledna. S sebou si můžete vzít buben, trubku nebo jen pleskačku vyzývají pořadatelé.

V pátek můžete zajít na výstavu SK Sigma Olomouc, která bude probíhat do 28. února. V Galerii Šantovka můžete shlédnout dresy, vlaječky, poháry, šály a dozvědět se něco víc o historii klubu a stadionů. Svůj prostor zde dostanou i významní trenéři. Vstup na akci je zdarma a rozhodně zaujme nejen fotbalové fanoušky.
 

SOBOTA

Děti můžete vzít do ZOO na Svatý Kopeček. Nemusíte čekat na jaro, tady to žije celoročně. Můžete se zúčastnit tradiční inventury, kdy si vyzkoušíte, jak probíhá pravidelná inventura zvířat, která se v průběhu roku v zoo rodí, umírají, přicházejí i odcházejí. Proto je potřeba vést přesnou evidenci. Hrací lístek si vyzvednete na pokladně zoo, vyplníte ho a odevzdáte na pokladně nebo vhodíte do připraveného boxu u východu. Pro nejlepší jsou připraveny hodnotné ceny.

Další možností jak se příjemně zabavit při návštěvě zoo je soutěžní hra, která je vědomostní, dovednostní a prověří i vaše orientační schopnosti. Hrát může každý, kdo umí číst a psát. Po zoo je rozmístěno deset stanovišť a na každém z nich jsou tři úkoly. Hrací kartu opět obdržíte u pokladny a výhru dostanete hned po předložení vyplněné karty. Vstupné do ZOO vás vyjde na 80 korun pro dospělého a 50 korun pro děti, studenty a seniory. Děti do tří let mají vstup zdarma.

NEDĚLE

A je to tady zase! Milovníci exotických chutí a gurmáni se opět dočkají možnosti koupit si exotické ovoce, koření a další pochoutky z Afriky. Všechny chutě Afriky v Olomouci je název akce, která se bude konat na Výstavišti Flora v neděli od 10:00 do 16:00. Čeká tu na vás čerstvé i sušené ovoce (jackfruity, avokáda, banány, manga, anony, ananasy, mučenky, papáji, guavy, dračí ovoce a citrónová tráva), koření ze Zanzibaru, čokoláda, kakao i káva. Pořadatelé akce slibují, že všechny dobroty jsou bez chemie a od farmářů jsou nakoupeny za férové ceny.

Swapovací odpoledne v Pecce proběhne v neděli ve 14:00. Swapování je výměna, proto pokud máte nepotřebné věci, doneste je a vyměňte za jiné. Nic se tu nekupuje ani neprodává, pouze mění. Akce je ideální pro příznivce minimalismu, recyklace či zero-waste politiky. Přinést můžete dámské oblečení, knihy a parfémy. 

Zásady:
1. Účastník přinese věci jen ve skvělém stavu, čisté, které by se nestyděl dát třeba kamarádce
2. Ze swapu si může odnést cokoli jiného, co mu udělá radost
3. Věci vrátí na stejné místo, zachovává pořádek

Poškozené nebo špinavé věci nebudou vůbec převzaty. Zbylé věci, které po swapu zbydou, budou odvezeny do SOS centra, knihy do Antikvariátu. Tak odlehčete svým skříním a běžte si udělat radost do Zdravé Pecky, kterou najdete na Legionářské 11 v Olomouci.

Autoři | Foto Facebook: SK Sigma Olomouc, Korfbalový klub SK RG Prostějov, Virunga.cz, zoo-olomouc.cz, pixabay.com

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.