čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

V Jeseníkách si návštěvníci užili předposlední lyžařský víkend. Poslední možnost k lyžování bude víkend následující

Jeseníky zažily jeden z posledních lyžařských víkendů. Návštěvnost lyžařských areálů byla podle provozovatelů díky slunečnému počasí o dostatku sněhu dobrá.

Některá jesenická zimní střediska budou v provozu ještě tento týden. V Jeseníkách stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Vleky byly o víkendu v provozu například na Červenohorském sedle na pomezí Jesenicka a Šumperska, kde sjezdovky stále pokrývá až 75 centimetrů sněhu.

Víkendová návštěvnost byla na toto období průměrná. V sobotu byla jasná obloha a bylo to tady spíš o opalování než o lyžování. Dnes se zatáhlo a návštěvnost už byla slabší," řekl správce lyžařského areálu na Červenohorském sedle Martin Dubský.

V provozu byly o víkendu díky zájmu lyžařů také sjezdovky v Koutech nad Desnou na Šumpersku. Naopak vleky se o víkendu už nerozjely v Branné na Šumpersku. „Zavřeli jsme to v pátek. Je už moc velké teplo a lidi nechodili," řekl provozovatel areálu Rostislav Procházka.

Lyžařská sezona v Jeseníkách tímto víkendem ale ještě neskončila. „Má se ochladit, takže plánujeme lyžování příští týden až do neděle. Pak se rozhodneme, jak dál," podotkl Dubský. Na své si přijdou lyžaři i v Koutech. Plánujeme, že do konce března budeme v provozu," řekl vedoucí areálu Petr Marek.

Prázdné jsou už sjezdovky v nižších polohách kraje. Kvůli oteplení se na tamních svazích výrazně ztenčila vrstva sněhu a opadl také zájem lidí z okolí o lyžování. Například v Hlubočkách a Hrubé Vodě u Olomouce se návštěvníci místo na lyžařských svazích prohání na bobových drahách.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, Jeseníky, sport, lyžování, středisko, víkend

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.