sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Přerově se slavnostně otevře nové školní sportoviště. Radní si zahrají fotbal s přerovskými sportovci

Radní ve sportovních dresech vyběhnou v pátek 4. října na nové fotbalové hřiště u Základní školy Za Mlýnem, aby poměřili své síly s týmem přerovských fotbalových osobností.

Utkání, které začne úderem půl jedenácté, se stane součástí slavnostního otevření nového školního sportoviště – a podívat se na radní v „kopačkách“ mohou i občané, kteří budou mít volné páteční dopoledne. Ještě předtím, od deseti hodin, vyzkoušejí fotbalový pažit žáci druhé a třetí třídy této školy. Odpoledne pak bude pokračovat program, na nějž jsou zváni i rodiče.

„Otevření hřiště jsme pojali slavnostně, radní výzvu - zahrát si fotbal s legendami -ochotně přijali. Počítáme s tím, že se zapojí i dvě radní - ženy. Na atraktivní utkání se přijede podívat i hejtman Olomouckého kraje,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. V odpolední části se pak mohou zájemci těšit na další fotbalové utkání – tentokrát žáků ze čtvrté a páté třídy, které startuje ve 12 hodin. Poté je na programu sportovní odpoledne, které si užijí především děti z družiny, chybět nebudou ukázky kroužků, které škola nabízí – miniházené, basketbalu a dalších.

„Revitalizace školního hřiště byla zahájena v březnu letošního roku a dokončena 30. srpna. Investiční náklady dosáhly částky 23 milionů 579 tisíc korun,“ vzpomněl primátor města Petr Měřínský. Zároveň doplnil, že hřiště se sportovišti bude primárně využíváno pro výuku tělesné výchovy a odpoledne zde žáci školy se sportovním zaměřením budou trénovat – a navíc se předpokládá, že od jara bude kurty s umělým povrchem za předem stanovených podmínek využívat i veřejnost.

A jaká nová či zmodernizovaná sportoviště se na školním hřišti nacházejí? „Je tu hřiště na malou kopanou s travnatým povrchem a přilehlé multifunkční hřiště s umělým povrchem, kde lze hrát tenis, volejbal, či streetball. Nechybí atletická běžecká dráha se čtyřmi dráhami, sektor skoku do dálky – a pro nejmenší děti bylo vytvořeno hřiště, na němž je houpačka, kolotoč, trampolína a skákací panák,“ řekla Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

V ceně, které město za nové sportoviště zaplatilo, jsou i lavičky, odpadkové koše, oplocení, buňka pro správce, vybudování retenční nádrže a podobně. A hřiště má i jednu vychytávku - obnovená travnatá plocha hřiště je totiž doplněna automatickým závlahovým systémem, který je zásobován nově postavenou přípojkou z vodního toku Strhanec. 

Tisková zpráva | Zdroj prerov.eu

Štítky hřiště, sportoviště, Přerov, sport, utkání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.