pátek 29. března 2024 Taťána

Na podporu sportu dětí a mládeže rozdělí kraj čtyři milióny korun

Čtyři milióny korun rozdělí Olomoucký kraj na podporu sportu dětí a mládeže. O dotační program, který má přerozdělení peněz na starosti, byl velký zájem.

„Je radost vidět, když děláte něco, co má smysl. A podpora mladých sportovců určitě smysl má, jinak bychom těžko mohli zaznamenat takový zájem o dotace, jaký jsme evidovali letos,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu Petr Vrána.

Jeho slovům dávají za pravdu suchá statistická čísla: V programu na podporu mládežnického sportu byly pro letošek vyčleněny čtyři milióny korun. O peníze si přitom požádalo 182 zájemců a hejtmanství plně nebo částečně uspokojilo 175 žadatelů.

„Podobně úspěšný byl i další krajský dotační program zaměřený na provoz a údržbu sportovních zařízení. Do něj se přihlásilo 95 žadatelů a vyhovět jsme mohli téměř sedmdesátce z nich,“ dodal Vrána.

Hejtmanství každoročně vypisuje řadu dalších programů na rozvoj sportu – přispívá třeba na samotnou činnost sportovních klubů nebo profesionálním sportovcům, kteří region reprezentují v zahraničí. Zvláštní pozornost věnuje těm, již závodí s hendikepem.

Tisková zpráva | Foto olkraj.cz

Štítky sport, dotace, hejtmanství, sportovci, děti, mládež, peníze

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.