sobota 27. července 2024 Věroslav

Report: Skvělá práce, trenére Venero!

Když jsem před měsícem chválil výkon Kohoutů v prvním přátelském zápase proti Kometě Brno, bylo na hodnocení ještě brzo, příprava je ale u konce a pomalu se začíná lámat chleba. Jaký byl tedy předposlední přátelák, tentokrát proti slovenské Dukle Trenčín? Byl a to jízda. Zdeněk Venera přes léto odvedl kus práce.

Olomoucký tým před tímto zápasem šestkrát v řadě vyhrál, a že chce pokračovat ve vítězném duchu, naznačily už první minuty zápasu. Hanáci na Trenčínské vlétli a v podstatě se zabydleli v útočném pásmu. Slováci se tak dostali pod tlak a začali si pomáhat fauly. Přes pěknou řádku šancí se ale prosadil jen Marek Laš, a celkem slušně zaplněná plecharéna mohla poprvé oslavovat. Fanoušci opět předvedli, jak dokážou povzbudit svůj tým, protože skandovali po celou dobu zápasu. Když ve druhé třetině  přidal druhý gól nováček v našem týmu - Tomáš Mikúš, vypadalo to s Trenčínem černě, trenčínský brankář však dál odolával drtivému tlaku Olomouce. Ve třetí třetině Dukla přidala, ale byl to opět Laš, který rozvlnil síť slovenské branky. Tlak Trenčína potvrdila dvojnásobná přesilovka a snížení na 1:3 v podání Róberta Petrovického, ale Mora v zápětí odpověděla už v pořadí třetím gólem Marka Laše, a v poslední minutě se navíc trefil podruhé Mikúš. Závěrečné skóre 5:1 tak odpovídá předvedenému výkonu na ledě, i když to s klidem mohlo dopadnout třeba 8:3. Tomáš Vošvrda chytil dvě vyložené šance a v dalších okamžicích svůj tým podržel.

První útok ve složení Mikúš – Herman – Kafka zaslouží největší pochvalu, kluci byli důrazní, vytvářeli si šance a bavili svou hrou fanoušky. Dobrý dojem zanechal druhý útok Laš – Knotek – Buc, tři góly, perfektní spolupráce a lajna nedala soupeři vydechnout. Trochu štěstí chybělo Aleši Jerglovi a jeho čtvrté formaci, ale pokud se podobnou hrou bude prezentovat stejným stylem, určitě to tam časem začne padat. Třetí lajna se sice neprosadila, předvedla však sympatický výkon. Útočné výpady sem tam doplnil i obránce Pavel Skrbek.

Mora hrála poprvé v červených domácích dresech a měla hlad po gólech, bylo vidět, jak se každý hlásí o puk a snahu zakončovat. Hráči se nebáli průniků jeden na jednoho, a jejich přihrávky byly přesné. V týmu kohoutů byla bojovnost, ale pomohla jí i kvalitní souhra a sebevědomí.

Jak na tom Kohouti opravdu jsou se ukáže v pátek v Brně, kdy oba týmu už nastoupí rozehraní a v extraligové formě, a půjde o hodně, zvednout si seběvědomí před ostrým zápasem se Spartou by nebylo vůbec špatné.

Pokud si dnes uděláte čas, můžete dnes vyrazit na autogramiádu týmu do Olomouci City, kde od 17 hodin potkáte všechny hráče, včetně trenérů. Fanoušci organizují i první výjezd v sezóně, a to 11.9. do O2 arény na Spartu. Tak pokud budete mít čas, pojďte povzbudit Kohouty oblečeni v bílém. Jede se vlakem a sraz je ve 13:40 na hlavním nádraží.

Autor: David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.