pátek 3. května 2024 Alexej

Prostějovští sportovci letos dosáhnou na dotace ve výši 23 milionů korun

Prostějovské zastupitelstvo schválilo finanční prostředky ve výši 23 milionů korun, které poputují na podporu sportovní činnosti v letošním roce.

„Jednalo se celkem o čtveřici dotačních titulů, konkrétně dotační titul 1 na „Podporu přípravy dětí a mládeže na vrcholový sport, dotační titul 2 pro „Podporu a činnost sportovních klubů na profesionální úrovni“, dále to byl dotační titul 3 „Podpora celoroční sportovní činnosti se spoluúčastí žadatele“ a dotační titul 4 „Podpora celoroční sportovní činnosti bez doložení finanční spoluúčasti žadatele“. Rada na svém posledním jednání rozhodovala o dotačním titulu číslo tři,“ říká primátor František Jura.

Podle informací, uvedených na webových stránkách Magistrátu, Rada města doporučuje v rámci dnešního jednání Zastupitelstva schválit vyhodnocení titulu č. 3. 

„Pro dotační titul 3 byla alokována celková částka ve výši 5 milionů korun. Zastupitelstvo města Prostějova na svém zasedání 17. prosince schválilo převod nevyčerpaných finančních prostředků z Dotačního titulu 1 Programu na podporu sportovní činnosti v roce 2020 z rozpočtu statutárního města Prostějova, ve výši 3.1 milionu korun do Dotačního titulu 3 Programu na podporu sportovní činnosti v roce 2020. Tímto je celkový objem finančních prostředků v dotačním titulu 3 ve výši 8.1 milionu korun,“ konkretizoval náměstek primátora Jan Krchňavý.

Ve stanoveném termínu bylo přijato celkem 23 žádostí. Podle slov náměstka se mezi diskutované žádosti řadily žádosti u těchto klubů a jednot: SK Prostějov 1913, TJ OP Prostějov, TJ Sokol I Prostějov, TJ SOKOL II Prostějov, SK HFP Prostějov, Vodácký klub 109 Prostějov, Oddíl horolezecký SK Prostějov a SKI HANÁ. „U těchto klubů bylo kráceno bodové ohodnocení. Ostatní kluby, které byly  hodnoceny, měly žádosti bez formálních i obsahových nesrovnalostí,“ dodává náměstek Jan Krchňavý. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB SK Prostějov 1913

Štítky sport, dotace, rozpočet, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.