sobota 18. května 2024 Nataša

Olomoučtí atleti zabodovali na Mistrovství ČR v Ostravě a získali hned několik cenných kovů

Během dvou uplynulých únorových víkendu proběhlo v Ostravě halové Mistrovstvích ČR dorostů a juniorů a také Mistrovství ČR mužů a žen v atletice, ze kterého si Olomoučtí atleti odvezli medailové úspěchy. Největší úspěch měla Eva Kubíčková, která vybojovala v běhu všechny tři cenné kovy.

O víkendu 15.-16. února proběhlo Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Eva Kubíčková nejlépe zabodovala v běhu na 60 metrů překážek, ve kterém vylepšila svůj osobní rekord na 8,37 sekund. Stříbrnou medaili získala v běhu na 60 metrů a bronzovou medaili vybojovala i v běhu na 200 metrů dorostenek.

"Ve skoku juniorů se na třetím místě s výkonem 199 cm umístil Jonáš Pospíšil. Ve strhujícím závodu na 1500 metrů vybojoval bronzovou medaili Michal Hroch s časem 4:04 a vylepšil si své osobní maximum, " uvedl k Mistrovství za Atletický klub Olomouc Tomáš Dočkal. Další bronzovou medaili získala Lucie Mičunková v běhu juniorek na 200 metrů s časem 24,58 sekund. Na čtvrtém místě ve skoku o tyči skončil Jiří Novotnhý, který si však tímto výkonem 433 cm vylepšil svůj osobní rekord.    

Následující víkend 22.-23. února proběhlo MIstrovství ČR mužů a žen. Nejlépe se z olomouckých závodníků umístil koulař Jakub Héža, který si výkonem 17,39 m zajistil bronzovou příčku. Další umístění už byla nemedailová, ale i přes to skvělá!

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Atletický klub Olomouc

Štítky Atletický klub Olomouc, MČR, sport, úspěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.