neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Blíží se další ročník Velké ceny Olomouce. Zúčastní se i rekordmani české atletiky

Sobota 27. června bude patřit atletice. Na stadionu TJ Lokomotiva, který je na ulici 17. listopadu, se uskuteční už 49. ročník mezinárodního mítinku Velká cena města Olomouce. A k vidění budou i zajímavá jména.

Závod bude zahájen v 13 hodin soutěží ve vrhu koulí mužů a zde se například představí český rekordman Tomáš Staněk. Ten jako jediný český koulař překonal hranici 22 metrů, navíc čtyřikrát po sobě se stal mistrem ČR.

O třičtvrtě hodiny později v rámci Memoriálu Pavla Čecháka proběhne běh na 110 metrů překážek, kterého se zúčastní i další národní rekordman, a to Petr Svoboda. Halový mistr Evropy sice oznámil v září roku 2013, že ukončil kariéru, jenže nakonec se o rok později úspěšně vrátil.

Vrchol závodu proběhne v 15 hodin, kdy bude k vidění běh na 100 metrů (Memoriál Mirka Hrabala). Zde budou závodit držitelé národního rekordu v čase 10 sekund a 16 setin Zdeněk Stromšík a Jan Veleba. Dále i druhý nejrychlejší muž v letošních tabulkách Dominik Záleský. Na olomoucké dráze budete moct vidět i loňského halového mistra Evropy v běhu na 60 metrů, kterým je Ján Volko.

Rozpis a bližší informace najdete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Reuters.com a wikipedia.org

Štítky atletika, Velká cena Olomouce, Tomáš Staněk, Petr Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.