pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomoučtí atleti doma zahájili soutěž družstev. Ženy suverénně vyhrály, muži skončili těsně druzí

V sobotu 4. června se vrátila atletika na olomoucký stadion TJ Lokomotiva Olomouc. Za slunného počasí se zde konalo první kolo I. Národní ligy mužů a žen v atletice. Obě olomoucká družstva úspěšně naskočila do opožděné sezóny se umístila na špičce soutěže.

„Ženské družstvo Atletického klubu Olomouc na domácí půdě suverénně zvítězilo s celkovým bodovým součtem 210 bodů před družstvy TJ Sokolu Opava a AK Olympu Brno. Nejlépe bodující členkou družstva se stala Michaela Gieselová, která získala pro družstvo prvenství ve skoku dalekém (5.85 m), a také v běhu na 400 m překážek. Čtvrtku zaběhla v novém osobáku 63.79,“ říká Tomáš Dočkal z Atletického klubu Olomouc. Michaela přidala ještě jedno druhé místo v běhu na 100 m překážek (14.80 s). Po ní získaly nejvíce bodů mladé nadějné sprinterky Lucie Mičunková a Eva Kubíčková, které sváděly svůj klasický souboj na tratích 100 m a 200 m.

Jakub Héža si hodil hned dva osobáky

Mužskému družstvu „A“ uniklo vítězství na 1. kole o necelý bod, když se olomoučtí atleti s celkovým ziskem 199,5 bodu umístili za prvním TJ Sokolem Opava. „V mužské kategorii se nejplatnějším členem družstva s 23 body stal koulař Jakub Héža, který skončil druhý v kouli za 15.75 m, v novém osobním maximu 47.96 m se umístil na druhé příčce také v hodu diskem a dalším osobákem 41.68 m vybojoval 5 bodů také v hodu kladivem,“ říká Dočkal. Ve štafetových bězích, bězích na 400 m a 200 m pak přidal pro tým 19 bodů sprinter Patrik Dömötör a v podobném složení disciplín (štafety, 100 m, 200 m a dálka) získal 18 bodů také sprinter Dan Kovář. Velice pěkný výkon zaznamenal po svém návratu do dálkařského sektoru Sam Lawson, když si v 5. sérii vylepšil svůj osobák na 7.07 m.

Jakub Héža při svém útoku na osobní maximum

Seniorské kategorie tak úspěšně naskočily do opožděné sezóny, která pro ně začala na konci června Velkou Cenou města Olomouce a pokračuje 18. července 2. kolem soutěže družstev. V sobotu 11. července ve Vyškově čeká 1. kolo soutěže družstev také týmy dorostu a juniorů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Atletický klub Olomouc

Štítky sport, atletika, olomouc, lokomotiva, liga, družstvo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.