neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

V Olomouci bude světový pohár v parkuru, při kterém proběhne kvalifikace na oIympiádu

Za měsíc v Olomouci odstartuje Světový pohár v parkurovém skákání. Během pěti dnů nabídne dvacet čtyři různých soutěží. Vstupné bude jako každý rok zdarma. Letos však bude kvůli vládním nařízením omezen počet diváků.

Parkurové závody, během kterých diváci budou moci sledovat celkem čtyřiadvacet soutěží, se budou konat od středy 26. srpna do neděle 30. srpna. Podle ředitelky Equine Sport Centra Michaely Smrčkové si na své přijdou jak méně zkušení jezdci a koně, tak parkurová špička. „Nejnižší soutěže začínají již na 110 centimetrech v rámci tzv. Elite tour. O pět až dvacet centimetrů budou mít vyšší překážky mladí koně, pro něž jsou vypsány dvě úrovně. Small tour začíná na výšce 120 centimetrů a vrcholí o 10 centimetrů výše. To je pro změnu zahajovací výška pro Middle tour," popsala Smrčková. 

Nejnáročnější pak je Big tour, která začíná na 140 centimetrech. „Grand Prix Olomouce bude mít překážky od 140 do 160 centimetrů a bude se jednat o kvalifikační soutěž pro olympijské hry v Tokiu,“ doplnila Smrčková.

Program počítá také se soutěží pro juniory, kteří budou skákat výšky od 135 centimetrů. „Ve čtvrtek, v pátek a v neděli se pojedou soutěže započítávané do European Youngster Cupu, přičemž nedělní Grand Prix pro jezdce do pětadvaceti let bude kvalifikací pro účast ve finále této prestižní série, které by se mělo konat tradičně na konci sezony v Salzburgu,” popsala ředitelka závodů Klára Damborská a dodala, že junioři se v rámci Grand Prix budou moci kvalifikovat na mistrovství Evropy v roce 2021.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto csiolomouc.cz

Štítky parkur, koně, závody, Olympiáda, kvalifikace, Světový pohár, Olomouc, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.