úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Mezinárodní parkurové závody koní začínají už ve středu v Olomouci! Potrvají do neděle

Pět soutěžních dnů, 24 soutěží a 380 koní nabízí sedmý ročník mezinárodních parkurových závodů v Olomouci, jejichž součástí je i soutěž zařazená do Světového poháru. Mítink CSI2*-W probíhá od 26. do 30. srpna v Equine Sport.

První a poslední den závodu začíná vždy první soutěž v 9 hodin dopoledne. Ve čtvrtek, pátek a v sobotu to bude o půl hodiny dříve.

Ve středu 26. srpna bude hlavním bodem programu Equimo Junior Tour s překážkami vysokými 135/140 centimetrů. Ve čtvrtek odstartuje v 15:00 Big Tour na výšce 140 centimetrů a podobně náročný kurz budou mít i mladí jezdci v European Youngster Cupu pro jezdce do 25 let. Tato túra pokračuje i v pátek, kdy se diváci mohou těšit na dvě „stopětatřicítky“ v rámci Equimo Junior Tour a Middle Tour.

Sobota bude mít hned dva vrcholy. Equimo Junior Tour vyvrcholí od 12:00 hodin Grand Prix do 140 centimetrů. Následovat bude od 14:00 Cena města Olomouce do 145 centimetrů. Dopoledne bude uzavřena dvěma finálovými soutěžemi túra pro mladé koně, na konci soutěžního dne je vypsané finále nejnižší Elite Tour.

Také neděle nabízí dva divácké magnety. Od 12:00 hodin to bude European Youngster Cup Grand Prix – Cena Czech Equestrian Teamu s překážkami do 145 centimetrů, od 14:00 hodin pak Grand Prix Olomouce – soutěž zařazená do Světového pohár, kdy překážky dosahují výšky až 160 centimetrů. Dotace této hlavní soutěže je 30.000 eur, celková dotace závodů je 90.000 eur.

Tradicí mezinárodních parkurových závodů v Olomouci bylo vždy vstupné zdarma. Vzhledem k omezené kapacitě 1000 návštěvníků denně však pořadatelé museli přistoupit k prodeji vstupenek. „Ceny jsme však nastavili tak, aby pouze pokrývaly režii spojenou s prodejem a kontrolou vstupenek,“ říká ředitelka Equine Sport Centra Michaela Smrčková.

Vstupenky bude možné v krajních případech zakoupit i přímo na místě v infostánku. Pořadatelé však doporučují zakoupení předem prostřednictvím sítě GoOut.net, jelikož se vyhnou případnému čekání ve frontě.

Více informací najdete ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj csi-olomouc.cz

Štítky závody, koně, parkur, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.