pondělí 6. května 2024 Radoslav

V Olomouci se fotbalová reprezentace nakonec nepředstaví! Zápas se Skotskem je zrušen

Česká fotbalová reprezentace kvůli výskytu nového koronaviru ve výpravě předčasně ukončila po vítězném zápase Ligy národů na Slovensku nynější sraz. V pondělí ke druhému utkání skupiny proti Skotsku v Olomouci nenastoupí. Novináře o tom v Bratislavě informoval tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR (FAČR) Michal Jurman. Vedení FAČR podle něj udělá vše pro to, aby UEFA pondělní duel nezkontumovala.

V české reprezentaci se objevily dva případy nemoci covid-19 u členů realizačního týmu. Jeden byl oznámen ve středu ještě v Praze a druhý vzešel z kontrolních odběrů v Bratislavě. Hráči sice měli negativní výsledky, existuje ale obava, že by se po druhém pozitivním nálezu mohl covid-19 ve výpravě šířit dál.

„Reprezentační sraz českého národního týmu se rozpouští ihned po utkání na Slovensku a hráči se vracejí domů. Důvodem je rozhodnutí paní hygieničky Marešové, která byla už po prvním pozitivním případu přidělena české reprezentaci. Z dnešní komunikace paní Marešové s panem předsedu FAČR Martinem Malíkem po druhém případu vyplynula obava, že by se koronavirus mohl šířit dále v týmu," řekl Jurman.

Českému celku hrozí, že Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) další utkání zkontumuje ve prospěch Skotů. „Pondělní zápas proti Skotsku se v daném termínu neuskuteční. Je to čerstvá informace i pro nás samotné, zatím bych určitě nepředbíhal. Varianty znáte, naší maximální snahou bude, aby zápas kontumován nebyl," prohlásil Jurman.

Už konání zápasu v Bratislavě do poslední chvíle ohrožoval koronavirus. Ranní kontrolní testy odhalily v české reprezentaci druhý případ nákazy, ale protože šlo stejně jako ve středu o člena realizačního týmu a ne hráče, slovenská hygiena nakonec povolila hostům nastoupit.

Po zveřejnění druhého pozitivního testu pohrozil předseda představenstva Slavie Praha Jaroslav Tvrdík tím, že po zápase v Bratislavě stáhne z reprezentace všechny hráče vršovického celku. Ve výběru trenéra Jaroslava Šilhavého bylo na Slovensku sedm slávistů, brankář Ondřej Kolář na žádost Pražanů opustil národní tým už před utkáním.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, reprezentace, Olomouc, Česko, Skotsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.