pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Sigma remizovala s Viktorií Plzeň 2:2, získala jeden bod a v tabulce zůstává na čtvrtém místě

Fotbalisté Plzně po čtvrteční porážce 0:1 s Beer Ševou v závěrečném 4. předkole Evropské ligy nedokázali zvítězit ani v nejvyšší soutěži a v zápase 6. ligového kola remizovali v Olomouci 2:2. Na vedoucí gól domácího Martina Hály v prvním poločase rychle odpověděl Zdeněk Ondrášek. Po hodině hry poslal Viktorii do vedení Aleš Čermák z penalty, ale Šimon Falta vyrovnal. Plzeň zůstala v tabulce třetí, Sigma čtvrtá. Oba týmy ztratily body po třech ligových výhrách za sebou.

Sigma remízou získala jeden bod

"Náš výkon byl nedostatečný na to, abychom tento zápas mohli vyhrát. Klíčovým momentem zápasu vzhledem ke skóre byla neproměněná šance Ondráška. Tohle je ale součástí sportu," řekl plzeňský kouč Adrian Guľa na online tiskové konferenci.

"Jsme hrozně rádi za bod. Mrzí mě jen, že jsme některé další akce nedohráli do gólu," doplnil asistent trenéra Olomouce Jiří Neček.

Tréner udělal v základní sestavě změny

Guľa v základní sestavě udělal čtyři změny oproti utkání v Izraeli. Řezník s Kovaříkem na krajích obrany nahradili Havla a Limberského, záložník Káčer dostal šanci místo Buchy a Kayamba v útoku zastoupil Ba Louu. Domácí postrádali například nemocného brankáře Mandouse, kterého nahradil Reichl.

Sigma jako první otevřela skóre, Plzeň za pár minut vyrovnala

Olomoučtí přečkali úvodní tlak soupeře a ve 13. minutě z první šance otevřeli skóre. Falta z rohu našel Hálu, jenž hlavou překonal brankáře Hrušku.

Západočeši bleskově odpověděli už za čtyři minuty. Kayamba utekl po pravé straně, přesným centrem našel v šestnáctce Ondráška a ten si hlavou připsal druhý ligový gól po příchodu do Viktorie.

Hanáci ale byli nebezpečnější. Breiteho hlavičku vytáhnul Hruška. Plzeňský gólman pak na konci první půle vyrazil i dva pokusy Nešpora, které tečoval hostující stoper Hejda. Předtím na druhé straně Káčer technickou střelou jen těsně minul tyčku.

První šanci po změně stran měl Káčer, ale jeho rána z hranice vápna znovu mířila vedle. Po vydařené spolupráci Gonzáleze s Hálou se střelec první branky dostal k zakončení z malého vápna, Hruška však vyrazil míč na roh.

Penaltu proměnil Čermák a dostal Plzeň do vedení

Hru Viktorie pak hodně oživil střídající Ba Loua. Křídelník z Pobřeží slonoviny vyslal do šestnáctky Ondráška, toho fauloval bývalý plzeňský kapitán Hubník a nařízenou penaltu proměnil Čermák. Krátce poté Ondrášek po Ba Louově centru v ideální pozici hlavičkoval nepřesně.

"Před penaltou Ondrášek dostal hezkou přihrávku mezi mě a Jemelku a dobře si to přebral. Já jsem tam potom nastavil nohu a on šikovně přepadl. S odstupem času si myslím, že to faul byl," uvedl Hubník.

Rychlé Gonzálezovo vyrovnání neplatilo kvůli ofsajdu Nešpora. To se nelíbilo olomouckému kouči Radoslavu Látalovi, jenž v 66. minutě za protesty dostal od rozhodčího Ardeleanua druhou žlutou kartu a byl vyloučen z lavičky.

"Penalta nebyla důvodem trenérovy červené karty, byl tam ještě jiný důvod. Zdálo se nám, že rozhodčí mohli nechat dohrát ofsajdovou situaci Nešpora," vysvětlil Neček.

V 70. minutě skóre vyrovnal Falta

Domácí za čtyři minuty vyrovnali. Po rychlém brejku Breite přistrčil míč Faltovi a ten se prosadil tvrdou střelou k tyči. V závěru už se skóre nezměnilo a Plzeň v nejvyšší soutěži s Olomoucí neprohrála ve 13. utkání po sobě.

"Chyběla nám dnes lehkost, přesnost a timingové náběhové věci," podotkl Guľa. "Reprezentační přestávku vítáme nejen z pohledu psychického, ale i fyzického hlediska. Věřím, že z ní vyběhneme o hodně silnější," dodal kouč Viktorie.

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, první, 6. kolo, Olomouc, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.