pátek 17. května 2024 Aneta

Komora fitness: Provozovatelé jsou zoufalí, sčítáme ztráty

Provozovatelé fitness center a posiloven jsou zoufalí. Opatření k jejich uzavření vláda oznámila bez dohody, jen několik hodin před tím, než začala platit. Sčítají se odhadované ztráty. V reakci na oznámení nových vládních restrikcí proti koronaviru řekla prezidentka České komory fitness Jana Havrdová.

Provozovatelé fitness a dalších sportovních zařízení se podle Havrdové dozvěděli o uzavření, které začne platit po půlnoci, až z tiskové konference po jednání vlády. „Tušili jsme, že nějaká další omezení budou zavedena, ale nečekali jsme takto striktní zákaz, navíc v řádu hodin," uvedla Havrdová.

Sektor se podle ní velmi těžko vzpamatovával už z jarní vlny pandemie a nuceného uzavření. Podle nedávného průzkumu komory příjmy 50 procent a méně ve srovnání s loňským rokem eviduje polovina tuzemských fitness center. Přitom zhruba 40 procentům fitness center se kvůli zvýšeným hygienickým a bezpečnostním pravidlům zvýšily výdaje o deset až 20 procent.

Pohybová aktivita navíc podle Havrdové prospívá lidskému organismu

Opatření má platit následujících 14 dnů, podle Havrdové ale tato doba není nijak garantovaná a je těžké předvídat, jak se bude situace dál vyvíjet. Česká komora fitness aktuálně zjišťuje od svých členů odhadované škody a nástroje, které by jim mohly za aktuální situace nejúčinněji pomoci.

Podle Havrdové ve fitness centrech, kterých je v ČR asi 1200, fungují velmi přísná hygienická a bezpečnostní opatření, která mají zamezit šíření nákazy. Je podle ní navíc prokázáno, že pohybová aktivita prospívá lidskému organismu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky fitness, posilovny, opatření, zavřené

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.