pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO: Judistka Renata Zachová je novopečenou juniorskou Mistryní Evropy, po 12 letech navázala na Krpálka

Obrovský úspěch pro české judo! Olomoucká závodnice Renata Zachová se včera stala novopečenou Mistryní Evropy do 21 let. Zachová tak po 12 letech překonala úspěch Lukáše Krpálka na MEJ 2008. Na soutěži v chorvatském Poreči nastoupila v kategorii do 63 kilogramů jako čtvrtá nasazená judistka.

Po bojích s čelními evropskými reprezentkami se ve finále utkala s kosovskou závodnicí Laurou Fazliu. S o půl hlavy vyšší rivalkou vedla souboj až do prodloužení, kde v první minutě rozhodla klekaná Seoi nage!

,,Je to úplně úžasné, i když mi to asi ještě úplně nedochází. Pracovali jsme pro to opravdu dlouho a tvrdě. Konečně jsme to dokázali. Byl to úplně ten nejlepší pocit, pro který prostě stojí za to bojovat!” řekla novopečená Mistryně světa Renata Zachová. 

Pro české judo je to obrovský úspěch. Zlatým medailistou této juniorské soutěže byl naposled Lukáš Krplálek v roce 2008. Hodnotu na výhře přidává i porážka Kosovanky Laury Fazliu, která přesně před rokem doslova vyfoukla naší reprezentantce bronzovou pozici na Mistrovství světa!

Takový počin hodnotí Renatin osobní coach Jirka Štěpán jedním, ale za to všeříkajícím slovem: ,,Trpělivost!” Nutno si však uvědomit, že za takovým výsledkem stojí práce širokého týmu lidí, jako jsou trenéři, sparringové, fyzioterapeuti, lékaři, sponzoři a velké množství podporujících přátel. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Judo Klub Olomouc

Štítky Judo, sport, Mistrovství Evropy, Judo Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.