čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Posilovny po znovuotevření prodlužují otevírací dobu, klienti si stěžují na nošení roušek při cvičení

Až o několik hodin se rozhodlo prodloužit svou standardní otevírací dobu po uvolnění koronavirových opatření Sportovní centrum Mlýn v Přerově. Důvodem je zájem zákazníků, kteří se museli téměř dva měsíce obejít bez svých obvyklých sportovních aktivit. Sportovci však musejí počítat se sníženou kapacitou na skupinová cvičení, ale i s nutností mít roušky, což podle majitelů fitness center bude problém především při zátěžových cvičeních.

Přerovské sportovní centrum prodloužilo ode dneška otevírací dobu od pátku do neděle do 20:00. Například v sobotu bylo centrum dosud otevřeno jen do 16:00. Znovuotevření nadšeně avizovali jeho zástupci i na sociálních sítích s nápisem We are open. "Prodlužovali jsme to kvůli zájmu, je zima, je sezona, lidé chtějí chodit, chtěli jsme jim dát větší možnost," řekla pracovnice centra. Podle ní se sportovci do centra vracejí i navzdory nutnosti roušek. "Lidé se hlásí i na squash. Rezervace už máme i na skupinová cvičení, už máme téměř všechno plné," doplnila.

Roušky budou při cvičení problém, míní provozovatel olomoucké posilovny

V 07:00 se již otevřelo také olomoucké FIT-KO na Šibeníku. "Otevírací dobu budeme mít ve standardní době. Klientům to chybí, ale všichni jsou rozčarovaní z roušek," řekl provozovatel centra Martin Kočíř. Problém to podle něj bude u všech aktivit, při nichž se lidé zadýchávají. "Protahovat s rouškou se dá, ale při cvičení je důležité dýchání. Pokud by měl člověk cvičit tabatu nebo měl jet na spinning, to se v roušce nedá," řekl Kočíř.

Podle něj s uvolněním opatřením začínají narůstat i rezervace u skupinových cvičení, u kterých může být naráz jen deset lidí. "Aspoň něco. V těch malých počtech, při nákladech, co máme, budeme rádi, že se nám podaří vydělat alespoň na náklady. Prosinec je totiž poloviční měsíc, v polovině měsíce už lidé přestávají chodit a začnou se trousit až mezi svátky a poté až v lednu, pokud nás zase nezavřou," uvedl Kočíř.

Ztráty fitness center jsou kvůli uzavření citelné

Hlavní sezona pro fitness centra je podle něj říjen a listopad, kdy byla sportovní centra kvůli koronavirovým opatřením uzavřená. "'Fitka' vydělávají většinou půl roku z roku, a to jsme byli většinou zavření. Letos budeme hluboce v minusu," doplnil Kočíř. Podotkl, že na jaře uzavření využili na různé opravy a rekonstrukce, ztráty z posledních dvou měsíců jsou však již citelné. Vyčíslil je až na 100.000 korun.

Provozovatel centra nabízel sportovcům na druhou vlnu covidu zapůjčení fitness vybavení stejně jako na jaře. K dispozici dal například spinningová kola, trampolinky, kettlebelly či bosu - balanční podložku. "Byl zájem o spinningová kola," doplnil Kočíř.

Na povinnost nošení roušek si stěžují i další provozovatelé fitness center

Sportovcům se dnes otevřelo i prostějovské sportovní centrum Kubus. "Opět je zavedena povinnost cvičit v rouškách. K této věci se nebudu dále vyjadřovat. Znám jen asi 50 sprostých slov, kterým bych toto oznámení mohl komentovat," vzkázal svým klientům na stránkách centra jeho provozovatel.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, služby, kondice, koronavirus, Přerov, Olomoucký, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.