čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucký kraj dá na sport dětí několik miliónů

Olomoucký kraj nabízí dotační program na podporu sportu dětí a mládeže s 3,8 milióny korun. Žadatelé mohou žádat o podporu na náborové akce, dopravu, údržbu a nákup vybavení pro mladé sportovce. Příjem žádostí začíná 11. dubna.

V Olomouckém kraji je dostupný dotační program na podporu sportu dětí a mládeže s rozpočtem 3,8 miliónu korun, který umožňuje získat podporu pro kluby a oddíly pracující s malými sportovci.

„Chceme, aby se kladný vztah ke sportu vyvíjel už u dětí a mládeže. Proto nabízíme tento dotační program, který je právě na jejich rozvoj určený. Za peníze mohou mládežnické kluby a oddíly zaplatit například i náborové akce pro děti,“ vysvětlil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu a dopravy.

Mezi další podporované výdaje patří třeba doprava dětí a mládeže na sportovní soutěže, údržba sportovních areálů nebo nákup vybavení pro mladé sportovce.

„Žadatelům o dotace budou k dispozici pracovníci kraje, kteří jim přes telefon nebo pomocí e-mailu poradí s vyplněním dotační žádosti,“ dodal náměstek Zácha.

Příjem žádostí začne 11. dubna, už 28. března proběhne pro zájemce informační seminář. Konat se bude v budově sídla kraje v Kongresovém sále, a to od 13 hodin. Potvrzení účastí přijímá už nyní na své e-mailové adrese n.prochazkova@olkraj.cz referentka dotací z oddělení sportu a volného času Naděžda Procházková.

Další informace najdou zájemci na krajském webu OLKRAJ v sekci Dotace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto unsplash.com | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.