sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucký kraj rozdělí mezi mládežnické sportovní kluby necelých pět milionů

Kluby, které si zažádaly o dotace na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže na rok 2016, si mezi sebou rozdělí přes 4 a půl milionů korun.

Finance získané od Českého olympijského výboru rozdělí olomoucké hejtmanství mezi sportovní kluby a oddíly v regionu. Do 10. srpna si mohly kluby zažádat o podporu. Této možnosti využilo 147 spolků, 19 z nich však nesplnilo podmínky dotačního programu.

„O finance mohly žádat kluby a oddíly, jejichž hlavní činností je zabezpečení sportovní činnosti dětí a mládeže. Jedná se tedy o sportovce až do dovršení juniorského věku, podle pravidel jednotlivých sportovních disciplín a soutěží. Finance v letošním roce obdrží celkem 128 subjektů,“ uvedl náměstek hejtmana Radovan Rašťák. Žádosti se schvalovaly na základě kritérií jako je přínos a efektivita pro kraj, kolik členů pod sebou klub má a jaká je její členská struktura. Důležitá byla také úroveň soutěží jednotlivých týmů. Hlavním cílem dotačního programu je zkvalitnit sportovní přípravu dětí a mládeže.

Podpory se tak dočká například Judo klub v Olomouci, Tělocvičná jednota Sokol ve Šternberku, Volejbalový klub Univerzity Palackého Olomouc, Hokejový klub Zubr Přerov nebo společnost Česká olympijská na zabezpečení okresních kol soutěže Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. 

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto kr-olomoucky.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.