pátek 29. března 2024 Taťána

SPORT V OLOMOUCI: Finále ženského volejbalového poháru nebo hokejový boj o play-off

Tento týden se nese ve znamení velkých sportovních zápasů, které oživí Olomouc. Dalo by se říct, že zaplesá nejedno srdce sportovního fanouška. Na výběr je totiž hned několik sportů. Největší pozornost na sebe však upoutá finále Českého poháru žen ve volejbale.

Úterý 28.února

Vítkovice - Olomouc = 17:20 (Ostravar aréna)

HC Mora Olomouc bude v následujících dnech bojovat o naději na předkolo play-off. Doma si kohouti připsali důležité vítězství nad Zlínem, ale to pořád nestačí aby se dostali do postupové zóny. V úterý odjede tým do nedaleké Ostravy, kde se utká s Vítkovicemi. Ty už mají předkolo play-off jisté. Mora musí tento zápas vyhrát a doufat, že ostatní týmy zaváhají.

 

 

Středa 1.března

VK UP Olomouc - VK AGEL Prostějov = 18:10 (Sportovníha hala UP)

Co může být lepší pozvánkou na Český pohár žen než výhra VK UP Olomouc nad Prostějovem v posledním zápasu 3:2 na sety? Olomoučanky porazily svého rivala po dlouhých osmi letech. To volejbalistkám dozajista vlilo novou krev do žil a na Prostějov si mohou věřit. Hanačky nyní čeká další meta v podobě finále poháru. Prostějov vyhrál pohár děvetkrát po sobě. Výsledkem tedy bude buď desátý titul v řadě, nebo přerušení této řady ambiciózním klubem z Olomouce pod taktovkou Jiřího Teplého.

 

 

Pátek 3.března

HC Mora Olomouc - Kometa Brno = 18:20 (Zimní stadion Olomouc)

Pokud Mora vybojuje venku tři body proti Vítkovicím tak je čeká další těžký úkol. Doma musí porazit Kometu Brno, aby měli hokejisté teoretickou šanci na postup do předkola. Nezálěží tak úplně na olomouckých hráčích, protože pokud vyhraje oba zápasy Plzeň nebo Zlín, tak má Mora smůlu a zůstane v baráži. Kometa se naopak pohybuje na rozmezí předkola a přímého postupu do play-off. Duel s Brnem je posledním zápasem základní části Extraligy a i proto by se slušelo ocenit snahu hokejistů vysokou návštěvou. Zároveň se nám pomalu otepluje, takže už v plecharéně nebudeme moc mrznout.

UP Olomouc - Slavoj Litoměřice = 19:00 (Sportovní hala UP)

Kdo se o hokej moc nezajímá, ale zároveň nechce sedět doma, může navštívit basketbalový zápas mezi UP Olomouc a Slavojem Litoměřice. Utkání se totiž kryje s tím hokejovým. Jedná se o zápas 1.ligy mužského basketbalu.

 

 

Sobota 4.března

Pardubice - Sigma Olomouc = 10:15 (Stadion Pod Vinicí - Pardubice)

Fotbalová národní liga hlásí návrat. Sigmu po "slovenské" přípravě čeká první zápas jarní části ligy. Trenér Jílek má k dispozici téměř všechny hráče a jak sám uvedl, o sestavě proti Pardubicím má už jasno. Chybí pouze Martin Šindeldář, u kterého je podezření na mononukleózu. Jednička v bráně Sigmy Miloš Buchta by se měl během deseti dnů naplno zapojit do tréninku. První zápas bude nejspíše sledovat své spoluhráče ze střídačky. 

Čtěte více:

Autoři | Foto FB Sigma Olomouc, FB SK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.