čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

SPORT V OLOMOUCI: Finále volejbalové extraligy a baseball

První květnový týden je z pohledu sportu především záležitostí volejbalu. Vysokoškolačky na své domácí půdě přivítají Prostějov, se kterým svedou další finálové boje. V Olomouci odehrají svůj zápas také Skokani – olomoučtí baseballisté.

Středa 3.5.

VK UP Olomouc – VK Agel Prostějov = 17:00 (Sportovní hala UP, Olomouc)

Z Prostějova si olomoucké volejbalistky vezou nadějné skóre 1:1. První zápas byl z jejich pohledu výborný, a ačkoliv ztratily dvousetové vedení, tak nakonec vyhrály 3:2. Nedělní utkání už se hráčkám Olomouce tolik nepovedlo, dělaly více chyb a prohrály 0:3. Teď se série stěhuje do olomoucké Sportovní haly Univerzity Palackého. Bude po dvou zápasech o vítězi rozhodnuto, nebo se ještě jeden zápas odehraje v městě nedaleko od Olomouce?

1.SC Znojmo FK – SK Sigma Olomouc = 18:10 (Městský stadion, Znojmo)

Toto sportovní klání se sice nekoná v Olomouci, ale pro všechny fanoušky Sigmy je velmi důležité. Pokud Hanáci na jihu Moravy vyhrají, tak mají jistý návrat do nejvyšší fotbalové soutěže. Slavit fotbalisté Sigmy mohli už v sobotu, a to v tom případě, že by Táborsko porazilo Opavu. Nestalo se tak. Nyní si však Sigma může zajistit postup jen a jen sama.

Čtvrtek 4.5.

VK UP Olomouc – VK Agel Prostějov = 17:00 (Sportovní hala UP, Olomouc)

V pořadí čtvrtý finálový zápas mezi nejlepším a druhým nejlepším týmem základní části volejbalové extraligy.

Sobota 6.5.

Skokani Baseball Club Olomouc – Baseball Olympia Blansko = 15:00 (Hřiště na Lazcích, Olomouc)

Jak se olomouckým Skokanům začátek sezóny povedl, tak teď naopak zažívají velkou krizi. V posledních čtyřech zápasech nenalezli recept na pražskou Kotlářku ani na Techniku Brno, a v tabulce se tak propadli na sedmou příčku. Teď je čekají baseballisté Blanska, kteří jsou o místo za Skokany.  

Čtěte více:

Autoři | Foto Kateřina Švandová, facebook Skokani Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.