pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Město dá pět milionů korun na modernizaci sportovišť

Statutární město Olomouc vypsalo nový investiční dotační program v oblasti sportu. Je v něm alokováno pět milionů korun na obnovu a modernizaci sportovišť.

„Veškerá zařízení jako jsou budovy, tělocvičny či sokolovny jsou často podfinancovány. Aby nebyly hrozbou pro samotné uživatele nebo pro své okolí, vznikl tento dotační titul,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Účelem tohoto programu je přispět sportovním organizacím na nákup hmotného a nehmotného majetku, dále na rekonstrukci a modernizaci sportovních zařízení souvisejících se zabezpečením jejich činnosti v oblasti sportu na území města Olomouce.

O dotaci z programu mohou žádat nestátní neziskové organizace a spolky, které jsou vlastníky zařízení, nebo jsou v něm v dlouhodobém uživatelském vztahu.

Žádosti lze podat v termínu od 15. února do 15. března. „Žádost je podána včas, je-li podána v poslední den stanoveného termínu na podatelně magistrátu města, nebo je-li tentýž den předána k přepravě držiteli poštovní licence. Žádosti podané po termínu budou vyloučeny z dalšího projednávání,“ upřesnil náměstek primátora Pavel Urbášek.

Tisková zpráva | Foto Pixabay.com

Štítky sport, dotace, sportoviště, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.