pátek 29. března 2024 Taťána

Zbyněk Irgl zůstává Kohoutem, v Olomouci bude minimálně do konce sezóny

Hokejový útočník Zbyněk Irgl zůstane v extraligové Olomouci až do konce této sezony. Hanáci se dohodli na prodloužení jeho původně měsíčního hostování z Třince. V kádru Ocelářů setrvá do konce tohoto ročníku útočník Roman Vlach, který přišel výměnou právě za Irgla.

Sedmatřicetiletý Irgl sehrál po přesunu do Olomouce 8 zápasů a připsal si 4 body za 2 branky a stejný počet asistencí. Celkem má na kontě v sezoně ze 41 utkání 14 bodů za 7 tref a 7 přihrávek. O 9 let mladší Vlach zaznamenal v 10 utkáních za Třinec 5 bodů za 4 trefy a asistenci. V ročníku sehrál 44 duelů a nasbíral 18 bodů za 8 gólů a 10 přihrávek.

„Chtěli jsme posílit pozici na centru, a proto jsme na měsíc angažovali Romana Vlacha, abychom vyzkoušeli, zda to bude fungovat. S jeho působením jsme byli spokojeni a Olomouc byla spokojena s výkony Zbyňka Irgla, proto jsme se dohodli na prodloužení hostování," řekl sportovní ředitel Třince Jan Peterek klubovému webu.

Irgl působil v týmu Ocelářů od sezony 2014/15, kdy se vrátil do extraligy po sedmiletém působení v KHL. V extralize má na kontě za Vítkovice a Třinec 625 zápasů a 286 bodů (153+133). V KHL hrál juniorský mistr světa z roku 2000 za Jaroslavl, Atlant Mytišči a Dinamo Minsk. Předtím krátce působil i v Davosu, s nímž v roce 2007 získal titul. V reprezentaci sehrál vicemistr světa z roku 2006 celkem 111 utkání a vstřelil 23 branek.

Vlach, bývalý hráč Zlína a Karlových Varů, v nejvyšší soutěži zaznamenal v 531 utkáních 208 bodů (103+105). „Jsem nadšený, že zůstávám, protože jsem v Třinci velice spokojen. Je fajn bojovat o ty nejvyšší příčky. Jsem jedině rád, že byl zájem o to, abych zůstal a budu se snažit, abych týmu pomohl," uvedl Vlach.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky sport, hokej, Olomouc, HC Olomouc, Irgl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.