středa 24. dubna 2024 Jiří

Červená karta pro trenéra nasměrovala volejbalistky k bronzu

Téměř filmové parametry měla zápletka rozhodujícího utkání volejbalistek Olomouce a Brna o bronzovou extraligovou medaili. Ani jeden set v téměř dvouhodinové bitvě neskončil větším než dvoubodovým rozdílem. Nervy drásající koncovky zvládly o kousek lépe vysokoškolačky. Dokonce je nepoložila ani složitá situace ve zkrácené hře, kdy kouč Jiří Teplý uviděl červenou kartu a jeho tým rázem prohrával 9:11.

Volejbalistky zabojovaly, vyhrály 15:13 a celé utkání 3:2 na sety. „Byl to zvláštní okamžik. Celá situace nás nakopla. Holky cítily křivdu a byl to rozhodující moment v tie-breaku, tam jsme se opravdu začali rvát a byli jsme schopni tu křivdu napravit,“ prohlásil trenér Teplý.

Univerzita v utkání dvakrát prohrávala. V první sadě za stavu 23:23 poslaly domácí hráčky míč dvakrát do autu a Brno vedlo. Změna stran přinesla vysokoškolačkám štěstí. Vyrovnaly, když od stavu 22:24 složily čtyři míče v řadě. Třetí sada byla velkým maratonem. Hostující hráčky ukončily sadu až za stavu 32:30. Porážku družstvo Olomouce odvrátilo ve čtvrtém dějství a ve svůj prospěch získaly i pátou sadu.

„Rozhodla naše vůle. Když jsme hráli odvážně, tak jsme předváděli výborný volejbal, ale měli jsme tam výkyvy. Některé míče jsme hráli opatrněji a to na Brno nestačilo. Soupeř hrál výborným způsobem v obraně a měl vynikající servis. Proti takovému protivníkovi se musí hrát na hranici možností a v okamžicích, kdy jsme to dokázali, to byl výborný volejbal, který přivádí diváky do hlediště,“ komentoval zápas Teplý. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.