pátek 26. dubna 2024 Oto

Dopita odmítá tlak na hráče: můžeme jen získat

První postupový mečbol neproměnili hokejisté Olomouce. Po porážce s Chomutovem 2:3 po prodloužení zůstávají na druhém místě a v posledních dvou zápasech potřebují ke vstupu mezi extraligou smetánku získat dva body. Také proto trenér a šéf klubu Jiří Dopita své hráče uklidňuje a vyhání psychický tlak z kabiny.

„Kdyby se postup nepovedl, tak se tady nikdo věšet nebude. Pokusíme se uspět v pátek s Mladou Boleslaví. Když to nevyjde, máme v záloze nedělní duel na Kladně,“ uklidňuje hráče Dopita, který současně hráčům připomíná dosavadní průběh soutěže. „Máme osmnáct bodů a dva chybějí k postupu. Na začátku baráže se nám o něčem podobném ani nezdálo. Jsme v pozici, kdy můžeme jedině získat,“ tvrdí Dopita.

Kabinu se snaží zklidnit také zkušení hokejisté. Mezi ně patří obránce Mario Cartelli, který si v minulosti baráž na vlastní kůži vyzkoušel v jiných klubech. „Pořád máme náskok čtyř bodů. Takže se jednou porážkou nesmíme trápit,“ připomíná spoluhráčům čtyřiatřicetiletý bek, který věří, že se jeho tým může radovat z postupu už po domácím střetnutí s Mladou Boleslaví. „Když budeme hrát opravdu naši hru, tak vyhrajeme,“ je přesvědčený Cartelli.

Duel s lídrem barážové tabulky se hraje v Olomouci v pátek od 18 hodin. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.