pátek 26. dubna 2024 Oto

Florbalistky se chystají na rozhodující zápas o záchranu

Až páté utkání rozhodne o osudu extraligových florbalistek Tempish FBS Olomouc. O záchranu soutěže hrají s Jihlavou. Po třech zápasech prohrávaly 1:2, v následujícím utkání ale odvrátily mečbol jihlavského družstva a vynutily si rozhodující duel, který se odehraje v sobotu od 14 hodin v Čajkaréně. Vítěz udrží extraligu pro příští ročník.

V domácím prostředí nejprve olomoucké hráčky vyhrály 6:5 po samostatných nájezdech, druhé utkání ale nezvládly a po porážce 2:3 cestovaly do Jihlavy za nerozhodného stavu. Domácí prostředí vyhovovalo florbalistkám z Vysočiny, které se po dalším těsném výsledku 5:4 dostaly do vedení 2:1 na zápasy.
„Jihlava se prakticky celou sezonu připravovala na boj o udržení a to se v sérii potvrdilo. Je to těžký soupeř,“ uznal trenér Olomouce Pavel Hausner, jehož tým přesto čtvrté střetnutí zvládl. V první třetině se prosadila Kamínková, další gól přidala v prostřední části Vysloužilová. Těsně před sirénou sice snížila jihlavská Krupková, vedení 2:1 už ale florbalistky FBS udržely až do konce. „Chtěli jsme se zachránit už v Jihlavě, což nevyšlo. Přesto věřím, že rozhodující utkání zvládneme a extraligu uhájíme,“ doufá Hausner.  (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.