pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Policie se chystá na fanoušky Sparty, sobotní uktání proti Sigmě vyhodnotila jako rizikové

V sobotu 6. října v 19:00 odstartuje zápas mezi SK Sigma Olomouc a AC Sparta Praha. Policie vyhodnotila kvůli fanouškům tento zápas jako vysoce rizikový.

„Utkání je vyhodnoceno jako rizikové, proto má bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku krajský charakter. Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně policistů pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, dále služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. Policisty Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje budou posilovat kolegové z Jihomoravského kraje. Na opatření se v součinnosti s Policií ČR budou podílet také strážníci Městské policie Olomouc," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policie předpokládá, že se zápasu zúčastní okolo sedmi tísíc fanoušků z obou táborů. Bude proto jejich příjezd i pohyb po městě monitorovat před, během i po skončení zápasu.

„Upozorňujeme jak fanoušky obou celků, tak širokou veřejnost, aby důsledně dbali pokynů policistů. V případě jakéhokoliv protiprávního jednání budou policisté připraveni zakročit a nežádoucímu jednání zamezit," dodala Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, Sparta, Sigma, fotbal, opatření, těžkooděnci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.