čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoučtí fotbalisté porazili Karvinou a drží se těsně za první šestkou

Fotbalisté Olomouce v 27. kole první ligy porazili 3:2 Karvinou a zvítězili v šestém z osmi dosavadních jarních kol. Skóre otevřel Václav Jemelka a po vyrovnávací brance hostujícího Lukáše Budínského vrátil domácím vedení Šimon Falta. Po pauze srovnal Ondřej Lingr, ale výhru Sigmě zajistil Jakub Yunis. V tabulce je Olomouc sedmá o jediný bod za šestou Mladou Boleslaví, která drží poslední příčku ve skupině o titul a poháry. Karviná je předposlední.

Rychlý start

Sigma vstoupila do utkání nejlépe jak mohla. Hned v druhé minutě hry se po Faltově rohovém kopu dostal míč k Jemelkovi, který jej z bezprostřední blízkosti poslal za bezmocného Berkovce. Odpověď Karviné však přišla jen o chvíli později. Domácí nechali na středu hřiště až příliš volného prostoru Budínskému, jehož přízemní střela z 20 metrů zamířila přesně k levé tyči.

Hosté se po vyrovnání stáhli do pevného bloku a míč na svých kopačkách drželi častěji hráči Olomouce. Karvinská obrana je však do žádné vážnější šance nepustila a pro Berkovce se tak nejvíce nebezpečný stal nepovedený Texlův centr, který se nepříjemně stáčel k zadní tyči. Hostující brankář si se situací poradil a vytěsnil míč mimo.

Oba týmy ještě v prvním poločase dostaly příležitost v podobě přímého volného kopu ze zajímavé pozice. Budínského střela sice přeletěla zeď, ale postrádala razanci a Buchta na ní dosáhl. Naopak Falta zakroutil míč přímo do šibenice a poslal Sigmu opět do vedení.

„První myšlenka byla hrát přímý kop přes zeď, ale pak se mi zdálo, že brankář stojí spíš uprostřed, tak jsem to chtěl dát na jeho stranu. Povedlo se mi to přesně tak, jak jsem chtěl," řekl k povedenému zásahu Falta. „Ale možná jsem jednou dal ještě hezčí gól za juniorku, kdy mi to zklepával Marek Heinz a trefil jsem to také hezky," dodal.

Dotahovanou ve druhé půli vyhrála Sigma

Karviná začala druhý poločas aktivně a brzy se dočkala vyrovnání. V 52. byl ještě v minisouboji Lingra s Buchtou úspěšnější olomoucký brankář, o tři minuty později se ale Lingr dostal ke střele z hranice velkého vápna a poslal míč nechytatelně do sítě.

Ofenzivně vedené utkání pokračovalo i nadále. Olomouci se po jednom z rohových kopů povedlo vrátit míč zpět do vápna a povedený centr Sladkého si našel Yunis a nechytatelnou hlavičkou poslal domácí Sigmu potřetí v zápase do vedení.

„Sám si neumím vysvětlit, proč jsme dostali tři branky ze standardních situací. Připravovali jsme se na to velice pečlivě a dnes nás to neskutečným způsobem zradilo," řekl trenér Karviné Straka. „O první brance vůbec nemusím diskutovat, ta jde na vrub brankáře. Pak Falta trefil krásně přímý kop, to zase poklona, to byl super gól. Ostatní góly se prostě nesmí stát, to nás hrozně brzdí a posílá nás to zpět tam, kam jsme nechtěli," dodal.

Karviná se v závěru zápasu dostala do několika nebezpečných závarů před brankou domácích a konkrétně Suchan s Wágnerem měli míč dvakrát zajímavě na hlavě. Za Buchtova záda se jim ho ale dostat nepodařilo a hosté tak už potřetí v zápase nesrovnali.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, fotbal, první, 27. kolo, Olomouc, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.