čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomouc bude hostit finále fotbalového poháru. Policie je připravena uzavřít ulice

Policisté na koních, vrtulník, ale i zástupy policistů v ulicích Olomouce budou ve středu střežit bezpečnost při finále fotbalového MOL Cupu mezi Baníkem Ostrava a Slavií Praha. Policisté označili utkání za rizikové a kvůli předpokládaným incidentům mobilizují všechny síly.

Utkání se odehraje na Andrově stadionu. Olomoucké policisty posílí kolegové ze čtyř krajů, informoval dnes krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Předpokládá se, že na zápas dorazí až 12 tisíc návštěvníků.

„Do bezpečnostního opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté kriminální, dopravní či letecké služby, policejní psovodi, policisté na koních a samozřejmě i policisté z antikonfliktního týmu. Jsme v úzkém kontaktu s fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu," uvedl mluvčí.

Z Ostravy a Prahy by mělo přijet zhruba 8 tisíc fanoušků. „Z obou měst budou vypraveny speciální vlakové soupravy. Příjezd vlaků očekáváme kolem páté hodiny. Vzhledem k tomu, že to bude v době dopravní špičky, kdy se bude na nádraží a v jeho okolí pohybovat velké množství lidí, budou fanoušky doprovázet z vlakového nádraží na stadion policisté," doplnil mluvčí.

Policie upozorňuje na to, že kvůli přesunu fanoušků na stadion může dojít ke krátkodobým uzavírkám ulic Masarykova třída, Žižkovo náměstí, Jiřího z Poděbrad, Dobrovského a Na Střelnici, případně dalších ulic podle potřeb doprovodu. Jde o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost obyvatel a také plynulý a bezpečný provoz na silnících, dodal Hejtman.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, fotbal, policie, pohár, ČR, finále, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.