pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Prostějově bude od čtvrtka k vidění netradiční výstava ke 115. výročí založení fotbalového klubu SK Prostějov

PR článek

Muzeum a galerie v Prostějově, p. o. ve spolupráci s Galerií umění Prostějov připravilo rozsáhlou a netradičně koncipovanou výstavu k 115. výročí založení fotbalového klubu SK Prostějov. Všichni příznivci tohoto celosvětově nejoblíbenějšího sportu, ale současně i místní fandové a patrioti se doví mnoho zajímavostí z historie kopané v Prostějově od období první republiky až do současnosti.

Výstava představí jednotlivé fotbalové kluby, které v Prostějově působily, nejvýraznější osobnosti, největší úspěchy klubu, ale také různé pikantnosti o hráčích a to nejen sportovní…  komu se říkalo „moravský Bican“ a kdo byl „drivko“, která éra prostějovského fotbalu byla ta zlatá, jaké a kdy se udělaly stavební úpravy na stadionu.

Mnoho dobových fotografií, pohárů a trofejí bude doplněno dresy, vlajkami, kopačkami, balony, zájemci si budou moct zalistovat v historických albech. Sport byl odedávna zobrazován také v umění. I proto výstavu doplní  kolekce obrazů. 

Aby výstava dostála svého názvu, budou dva ze čtyř sálů přeměněny na hernu. Jeden sál bude upraven jako fotbalové hřiště, kde si budou moci malí i velcí zahrát fotbalový zápas. Druhý sál pak nabídne interaktivní tabule s kvízy a ti, kterým se nebude chtít běhat, si zde mohou zahrát stolní fotbálek. Celá výstava tak bude jistě zajímavá pro všechny věkové kategorie, kde se zabaví nejen malí návštěvníci, ale i jejich tatínci nebo dědečci. Ve fotbalovém sále jsou pak připraveny i dresy, míče a jiné rekvizity, díky kterým si můžete uspořádat zápas Vaší rodiny, třídy či táborové skupiny.

Výstava, nad kterou převzal záštitu primátor města Prostějova Mgr. František Jura, tak nabídne široké spektrum informací, zábavy i sportu.  

Štítky fotbal, Prostějov, výročí, 115. let, výstava, Galerie Prostějov, Jura, expozice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.