čtvrtek 28. března 2024 Soňa

První letní posilou Sigmy je slovenský záložník Greššák, který nahradí Kalvacha

První letní posilou fotbalistů Sigmy Olomouc se stal slovenský defenzivní záložník Lukáš Greššák, který dnes podepsal s klubem dvouletou smlouvu.

Třicetiletý hráč strávil poslední půlrok v polském týmu Zaglebie Sosnowiec. Předtím byl čtyři a půl roku ve Spartaku Trnava, kde nastupoval i po novým olomouckým trenérem Radoslavem Látalem. „Je to velice poctivý hráč. Jeho hra je založená na výborné kondici a na důrazu. V zápase odebere soupeřům spoustu míčů a právě takového hráče jsme chtěli jako náhradu za Lukáše Kalvacha. Byl to částečně i můj tip dovést ho do Olomouce, znám ho z mého působení v Trnavě, kde se mnou odehrál celou Evropskou ligu," uvedl Látal na webu Sigmy.

Greššák se pokusí zacelit mezeru po Kalvachovi, který přestoupil do Plzně. „Po angažmá v Polsku a na Slovensku je to pro mě zase něco nového. Říká se, že česká liga je kvalitní, tak to teď poznám na vlastní kůži," řekl bývalý kapitán Trnavy, které pomohl loni získat premiérový slovenský titul. „Sigmu jsem sledoval v televizních zápasech, ale znám ji také z přípravných utkání, kdy jsme proti ní hráli s Trnavou. Vždy jsme se Sigmou prohráli, takže vím, že mužstvo je to velmi dobré," dodal Greššák. V minulosti hrál také za Ružomberok.

Autoři | Foto Facebook SK Sigma Olomouc

Štítky sport, Sigma, náhradník, Slovensko, fotbal, Kalvach, Greššák

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.